Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pachnidła zapodałaś w skórę,
jakbym drogerie całe ze sobą
niósł presją czasu — po źródła
twoich pomysłów sięgam za
wysokość twoją: gazy gwiazd
wdycham jak chaosem Świat, 
bez jakich mniej jestem wart

/ I ciekawostka: 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

— wejdź w zakładkę  Ethnicity; dalej pokieruje was wujek google / 

Opublikowano (edytowane)

@Tectosmith @Tectosmith

Czysty przypadek. Po prostu wpisałem w google ataria, i pojawiła mi się ta strona, akurat.

W zakładce ethnicity wklepałem swoją Narodowość oraz imię.

Sama ciekawostka nie ma żadnego związku z treścią wiersza, przepraszam jeśli to razi -:)

Edytowane przez Nefretete (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Strona poświęcona imionom… Ataria? Takie sobie… kojarzy się raczej z komputerem Atari, aniżeli seksowną blondynką o błękitnych oczach. Dać takie imię polskiemu dziecku, to skrzywdzić je na całe życie.

W Indonezji mają lepszy sposób: rzucają pod sufit dwa zestawy indonezyjskiego alfabetu; co zostanie pod sufitem nie wchodzi w grę, ale z tego co upadnie na podłogę układają imię dziecku.

Muzyka dobra jako tło do jakiejś sceny filmowej, ale sama w sobie nie nastraja zbytnio, takie łupu-cupu, w kółko to samo.

Ale wiersz jest znakomity, dlatego daję serducho (i to purpurowe).

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• taka to milość jak woda z prysznica żywa i wartka w kranie można regulować temperaturę przedwiośnie rządzi się prawami natury woda z roztopów burzy mysli to już wiosna? nie #*%#@ nie wiosna
    • @Berenika97Dziękuję Bereniko, chyba muszę więcej spać. Nad morzem tak jest, sól czujesz na skórze, jest w powietrzu i nawet ciało ma zapach ozonu, taki areozol morski.    @lena2_Dzięki Leno :)
    • @iwonaroma   dziękuję Iwonko :) @Alicja_Wysocka   Alu.   fakt, że trudno.   ale warto przecież.   dziękuję i pozdrawiam :)      
    • @Migrena zbyt dużo odsłoniłeś w tym wierszu smutku oraz beznadziei , życie jest żywsze niż myślisz
    • @Amber   to moja melodia przyszłości :) myślę nad rozwojem w jakiś esej.   dziękuję serdecznie. pozdrawiam.     @Gosława   bardzo dziękuję za dobre słowa.   długo, bo banicja była długa.   ale już jestem.   i cieszę się, że mogę tutaj z Państwem być :)   ciepło pozdrawiam.   @vioara stelelor       dziękuję za tak uważne i głębokie odczytanie. bardzo porusza mnie Twoja interpretacja w kategoriach miłosci karmicznej ,tej która nie przychodzi po spełnienie, lecz po domknięcie pewnego napiecia w przestrzeni między   dwojgiem ludzi. pisząc ten wiersz, myślałem raczej o zakrzywieniu ,  o tym, że niektóre spotkania zmieniają trajektorie naszego dalszego życia, nawet jeśli nie stają się historią. one nie muszą trwać, żeby działać. czy to karma? być może. a może po prostu świadomosć, że nie wszystko, co silne, jest przeznaczone do posiadania. bardzo bliskie jest mi zdanie, które napisałaś: „niespełnienie to droga ' w tym sensie  takie spotkania uczą. ale może nie tyle domykają przeszłosc , co otwierają w nas   przestrzeń, która już nigdy nie będzie taka sama . dzięki za tę perspektywę. ona również zakrzywia !!! pozdrawiam:)    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...