Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Tak niespodzianie czasem Kroki zmieniają Swój tor kolei rzeczy Jak kot, powiadasz Chcę i nie chcę Trudno to wytłumaczyć Dziękuję, że wróciłeś Przyjacielu Choć wiem Aż nazbyt dobrze Że to nie jest łatwe    
    • Niezapomnienie   w parku za ławeczką gąszcz lilaków delikatna woń rozłożystego kasztanowca niezastąpiona maciejka w letnie wieczory i jesień pachnąca kolorami – zimy nie było   takie tam myśli krążyły wokół gdy słonecznym rankiem wracała  z pobliskiego marketu   nie tylko myśli chyba zatroskany anioł szybował nad nią czuła to – nawet spojrzała ku górze nic  a jednak                                 *   na sąsiedniej posesji Gladys Knight właśnie śpiewała Please Send Me Someone To Love zbyt nastrojowo by patrzeć na rybki w akwarium usiadła w ogrodzie przy pnączach glicynii      gdyby kiedyś go spotkała powiedziałaby  jestem żoną matką i tak dalej pewnych potrzeb jakby mniej   a tę sonatę księżycową pamiętam do dziś   poszła do furtki – lubi zaglądać do skrzynki  był list w nim tylko wiersz Uskrzydlenie             
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję za dobre słowa i serduszko. Kiedyś sam dużo grałem skąd przywiązuję wagę do melodii i rytmu.
    • @Rafael Marius Prawda, wszystkim tyka równo.
    • @Marek.zak1 @Jacek_Suchowicz  to jest kolejna część cyklu. Wojna i pożar jednocześnie. Ale z opublikowanych tutaj nowych sonetów do książki wybiorę tylko 13 i zrobię z nich czwarty rozdział książki. Wybiorę teksty najlepiej oceniane, dbając o różnorodność tematów. Nie mam na razie tytułu rozdziału - ale będzie.  Dodatkowo we wcześniejszych rozdziałach mam kilka sonetów ( Czerwień, Błyskawice, Chmury, Słońce, Krzew róży, Żal, Mgła, Dachy). Może usunę 1 lub 2.  Pozdrawiam.  @Marek.zak1  dziękuję i pozdrawiam
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...