Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@violetta

Tak, to jest celowe ludobójstwo na skalę przemysłową - tak robiła Trzecia Rzesza Niemiecka i Związek Socjalistyczny Republik Radzieckich - in nihil novi, jednak: są ludzie, którzy protestują i pomagają - Izrael jest coraz bardziej osamotniony, pogardzany i znienawidzony - sam na to po prostu zapracował...

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@MIROSŁAW C.

I dlatego jako były pracownik Archiwum Akt Nowych - miałem tam szkolenie z Obrony Cywilnej, a to nic innego jak Wojsko Cywilne - Obronę Cywilną zlikwidowało Prawo i Sprawiedliwość - kompetencje Obrony Cywilnej przejęła Państwowa Straż Pożarna i tak wszystko w kuchni poustawiałem, aby w razie ataku - mógłbym w samoobronie użyć narzędzia:

- nóż do krojenia chleba,

- tarka do tarcia - jest bardzo ostra,

- olej na rozgrzanej patelni,

- sól w misce,

oczywiście: we wrześniu planuję kupić pistolet gazowy dla własnego bezpieczeństwa - każdy może sobie kupić - nie jest potrzebne żadne tam formalne pozwolenie.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

Co*

Polacy wiedzą o panu premierze seniorze Mateuszu Morawieckim?

Wyjątkowy i nawet jak na Prawo i Sprawiedliwość - MIGLANC - poglądy - jeśli ma - to bardzo zmienne.

W internecie pełno jest jego wynurzeń, jednak: nie zawsze był gadułą, a znajomość z charyzmatycznym panem rabinem Shmuleyem Boteachem - ukrywał.

A przecież to pan rabin dość nietypowy: był panem rabinem - studentów w Oxfordzie i popierał społeczność LGBT - prowadził również sklep z koszernymi gadżetami erotycznymi.

Pan rabin Shmuley Boteach jest wśród pięćdziesięciu najbardziej wpływowych panów rabinów na tym świecie.

Pan premier senior Mateusz Morawiecki zjadł z panem rabinem kolację - o której pan rabin tak napisał na Facebooku:

Miałem dziś wieczorem koszerną kolację z polskim panem premierem Mateuszem Morawieckim - łaskawie wysłuchał moich obiekcji - co do polskiej ustawy o dogmacie holokaustianizmu i przedstawił własne spojrzenie na kwestie polskiego cierpienia doznanego od niemieckich nazistów - jest to człowiek pracowity, ciepły i inteligentny - głęboko zna historię - jego dzieci uczęszczały do szkół żydowskich.

Źródło: Przegląd 

*zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian 

Łukasz Wiesław Jan Jasiński