Pan Ropuch Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2022 (edytowane) kochany napisz mi wiersz - nie potrafię spójrz fioletowe leśne dywany kozice na zboczach gór zdobądź się na pisanie choć o mnie samej - tak to nie działa spójrz w tych wersach tkwisz cierpisz nieraz wyginasz się w łuk prozą-poema skraplasz sekundnikiem metronomu krzyczysz płaczesz błagasz umierasz kochany napisz mi wiersz - gdybym tylko potrafił spójrz spiczaste jurajskie klify kwiecista łąka cykady napisz coś choćby o mnie choćby same rady - i tym razem pas spójrz utkwiłem w tych wersach cierpię tu też nieraz za łukiem proza czasem poema roszą sekundy metronom doskwiera tu krzyczę płaczę błagam umieram Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 9 Sierpnia 2022 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 6
duszka Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2022 @Pan Ropuch Poezja szuka chyba tajemnicy w tym, co dostrzegamy.., nie może byc więc tylko reczowym opisem, a jeśli - to tak ujętym, że nie dopowiada do końca. To niełatwe, ale pasjonujące :) Tobie, według mnie, to się w tym wierszu udało. Pozdrawiam! 1
Rekomendowane odpowiedzi