-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Poet Ka · Opublikowano
@aff Muszę to napisać mimo spodziewanego zaprzeczenia: wełniste, szorstkie niebo to ten sam przestrzelony czerep! Nic tych słów nie zagłuszy – nawet delikatność listka i energia słonecznego promienia. Przecież on prześwieca przez kość. Przemawia do mnie kruchość natury oraz bezmiar cierpienia wśród drobnicy tego świata. Dlatego ten opis tak porusza. Subtelność przenika potworność. Perły rodzą się w błocie. -
Przez Leszczym · Opublikowano
@Berenika97 No ba ja autorsko uważam, że to dobra literatura tylko nie umiem na tyle przekonać co do tego świata zewnętrznego, żeby przynosiła mi ona korzyść :) -
Przez LessLove · Opublikowano
@Berenika97 Każde słowo w tym wierszu poraża smutkiem, ale nie jest w stanie zabić nadziei. Czy dziecko wybaczy?... Nie powinno. Czy zrozumie? Spróbuje. Jego mama będzie nosiła dwie blizny i podwójnie trudno będzie jej wskrzesić w sobie naiwność, siostrę nadziei i miłości,. Ale nie wolno przestać próbować, bo tylko miłość leczy rany miłości - Ona jest jedna i czeka na nich. To pięknie napisany wiersz, ale nie forma go nam przyniosła. Pozdrawiam Serdecznie :-) -
Przez Waldemar_Talar_Talar · Opublikowano
jego drogą życia są myśli one otwierają okna i drzwi pokazują gdzie śpi grzech a gdzie sens dnia i nocy nie wstydzi się ich są jego codziennością która wie czego chce to one uczą kochać a nie opluwać śmierci i cieni dostojnych drzew
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne