Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @beta_b dobry pomysł wpuścić słońce:) teraz obecnie bajki muszą być na poziomie, na czasie, wciągać dorosłych:)
    • Zalecenie odgórne   Witku! Ileż ty maili przysłałeś do mnie z prośbą: – Rysiu, rzuć okiem na ten wiersz. I odpisywałem, a było moich opinii sporo, większość pozytywnych. Pamiętam, choćby tę: – Wiersz, na najwyższych diapazonach mojego uznania i radości – znakomity, wzruszający. Puenta bardzo zlakonizowana – dlatego mocna. Wiersz rąbnął nawet mnie, acz przywykłem do  poetyckości i wszelkiego rodzaju "liryczenia". To jeden z najlepszych twoich liryków. Gratuluję.   Teraz z perspektywy wysokości nad wysokościami, gdzie wszystko ma inne wartości, mówię:   – Piszesz dobrze, ale stać cię na lepsze. Wiem, że nie zawsze towarzyszy ci zapał twórczy, dlatego radzę: – Poczytaj trochę dobrej poezji, jak to nie poskutkuje, usiądź w parku pod tą rozłożystą lipą i pomedytuj, jeśli i to nie da efektu, spróbuj czegoś mocniejszego. Trzymaj się – Ryszard.         24-29.10.2023 Wiktor Mazurkiewicz      
    • @aff Owszem, to może być ciut męczące, nie przeczę...
    • Co się stać mogło, a się nie stało, widać stać się nie miało. Wiersz poruszający, nie powiem. Pozdrawiam P.S. Czytam:  mnie dał...ale to indywidualne podejście. 
    • @viola arvensis dziękuję :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...