MłodyJumper Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 Myślałem że stworzę coś dobre i trwałe Stworzyłem lęki niechęć i wiarę Wiarę że umknę z klęczek powstanę Gdy topór ze świstem skończył męczarnie 3
Stracony Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 @MłodyJumper Jedne skończył,zrobił więc miejsce na drugie. I tak żyjemy od egzekucji do egzekucji, a pomiędzy przeważnie w więzieniu, Taka jest młodość, potem się ożenisz i już będzie dobrze :) Pozdrawiam
MłodyJumper Opublikowano 15 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 @Stracony Oby tak było. Chociaż, co gdy miłość wciąż trwa, nawet gdy przestaje? Nawet wówczas gdy wszystko co ważne się traci. Więzieniem są myśli, nie świat realny.
Stracony Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 @MłodyJumper W młodości kocha się wyobrażenie miłości jakie masz w sercu. Czasem spocznie ono po prostu na przypadkowej osobie.Widzisz ją jak chcesz widzieć.Wszystkie miłości gdzieś w nas trwają i dojrzewamy razem z nimi i dzięki nim.
MłodyJumper Opublikowano 15 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 @Stracony A może całe życie kocha się wyobrażenie kogoś. Kochamy to co w ludziach kochać chcemy. Myśl zawsze będzie błądzić nie wiadomo za czym i po co? Często na siłę szukamy odpowiedzi zamiast po prostu być tu i teraz 1
Tectosmith Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2022 Ja stworzyłem Lęki, Niechęć i Nie wiarę. Ta wiara mnie ciekawi :-) --- A co to niby znaczy "być tu i teraz" ? --- Miłość to ogromny temat. Kończy się boleśnie na prawdziwej zdradzie. Nie tylko takiej fizycznej. Później pozostają tylko pytania. Fakt taki, że "topór" w końcu to zakończy. Upragniony koniec poszukiwań, błądzenia i refleksji. :-)
MłodyJumper Opublikowano 16 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2022 @Phuruchiko Skupiam się za bardzo na tym co było i będzie. Prawdę mówiąc nie do końca wiem co to znaczy "być tu i teraz". W każdym razie, na pewno mogę to zrozumieć, chociaż w jakimś ułamku. Przestać zatracać się, w dawno minionych zdarzeniach, oraz tych które mogą nigdy nie nastąpić. Czas ucieka, po co go marnować na przeszłość?
Rekomendowane odpowiedzi