Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2022 (edytowane) Natura ciągnie wilka do lasu także ciągoty poeta miewa budzi się w nocy, ni stąd ni z owąd jak pannie w ciąży mu się zachciewa. Napiszę fraszkę albo erotyk a może jedno i drugie scalę mogę napisać wiersz krytykancki i jak obuchem komuś przywalę. Opuścił łoże i wdział na ciało co miał pod ręką a miał tużurek nim zaczął pisać rzekła mu wena bacz by nie było żadnych powtórek. Wlazł do łazienki i przemył oczy resztki snu poszły rurą do ścieku on spojrzał w lustro i rzekł buńczucznie wysoko zajdziesz dzisiaj człowieku. Co rzekł spełniło się, co do joty w czteropiętrowej on mieszkał chacie lecz nim schodami dotarł do strychu zdążył na dupsko założyć gacie. Zapalił światło, zdmuchnął kurz z blatu położył brulion, gumkę, ołówek popatrzał w sufit jakby chciał znaleźć pod tym sufitem tysiące słówek. Usiadł przy stole, ziewnął raz, drugi a kiedy ziewnął był po raz trzeci zawyrokował nie będę pisał niech sobie piszą inni poeci. Edytowane 28 Czerwca 2022 przez Henryk_Jakowiec (wyświetl historię edycji) 5
Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2022 @Gosława Ja jestem inny niż ten poeta nie mam chałupy i nie mam strychu czasami sobie, gdy nikt nie widzi coś tam napiszę w moim kąciku. Pozdrawiam 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2022 Witam - jestem na tak - Pozdr. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2022 @Waldemar_Talar_Talar Jako autor tego wiersza podziękuję - że na tak bo to schlebia memu ego nie inaczej, no bo jak? Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już tam ich nie ma one czmychnęły na strychu tylko myszy grasują w tużurku jednak pełne rękawy sypią się słówka wiersz wyplatają . . . . ;) Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi