Rolek Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) Kuba maruda z miasta Ostróda I pewna Luda co była ruda "Piękne ma uda Kibić to cuda" -Kuba pomyślał "to się nie uda" Edytowane 7 Czerwca 2022 przez Rolek (wyświetl historię edycji) 2
Klip Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) @Rolek Gertruda Maruda twierdzi, że cuda jej uda sławił już nawet Pablo Neruda Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Klip (wyświetl historię edycji) 1
Rolek Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) @Klip Powiedział z Poznania Piotr Duda Że jajca zjadła mu barakuda To było w Morzu Czarnym Więc został niebinarnym Była ona jaskraworuda. Edytowane 6 Czerwca 2022 przez Rolek (wyświetl historię edycji) 1
Klip Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może: Że jajca mu zjadła barakuda? (Ale nie wiem) Posiedział bym jeszcze nad ostatnim wersem. Całość naprawdę dobra! Pozdrawiam. Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Klip (wyświetl historię edycji)
Rolek Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Klip @Klip Może tak; Powiedział z Poznania Piotr Duda " Jajca zjadła mi barakuda To było w Morzu Czarnym zostałem niebinarnym To straszna ryba jest paskuda 1
jan_komułzykant Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 To które z nich ma 'takie uda', ona czy on, może oboje? Bo już się gubię, że maruda? No dobra, powiedz, jest ich troje? ;) zmyłka jest w literce "i", a dokładniej "I pewna Luda", Wychodzi na to, że właśnie oboje, chociaż, gdyby tak było powinno być, że "mają". Problem tkwi w pierwszych dwóch wersach, które niezbyt precyzyjnie określają co i jak, przez co ciąg logiczny staje się niezbyt zrozumiały.
Rolek Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 @jan_komułzykant @jan_komułzykant Pod uwagę weź też tytuł By domyślność twoją przykuł Weź w cudzysłów trzy i cztery Poznasz Kuby wnet maniery
Gość Franek K Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 Ja bym zapodał np. kręci/nęci/wabi Luda, która jest ruda
Rolek Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 @Franek K Trudny temat. Bardziej chodziło mi o rymy do słowa Ostróda. Jest ich dużo i bywają zabawne.
Rekomendowane odpowiedzi