Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Nata_Kruk

Nie tak dawno wyszła propozycja, aby mężczyzn, którzy nie mają dzieci - opodatkować... Oczywiście, pan prezydent Karol Nawrocki takiej ustawy nie podpisze - jest ona niezgodna z prawem zasadniczym - Konstytucją Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, a skąd ta propozycja wyszła? Od tych ludzi, którzy jęczą o rodzinie i rodzinie i rodzinie... Niech pani zauważy: za PRL-u - kiedy czarna mafia - kościół - nie miała żadnego wpływu na Państwo Polskie i Naród Polski - przyrost naturalny był dodatni, a teraz? Jak mawiał Mikołaj Rej - piszę z pamięci - im większe bogactwo kościoła - tym większa bieda narodu...

A w Polsce są dwie opcje polityczne: prowojenna (POPIS), która próbuje wciągnąć Polskę w wojnę z Rosją i pewnie będzie chciała wysłać Wojsko Polskie do Iranu i opcja antywojenna - Ruch Narodowy, jasne: pan prezydent Karol Nawrocki prezentuje opcję antywojenną.

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To jest chora propozycja, jak również ta, żeby opodatkować pary (kobieta - mężczyzna) nie mające dzieci.

Państwo, każde... winno najpierw stworzyć takie warunki w danym kraju, aby młodzi chętnie dzieci płodzili.

Nie zabiorę głosu wobec dalszych słów, ale fakt, dzieci rodziły się... 

Mam nadzieję, że żadna siła (czytaj - macki), nie wciągnie nas w konflikt wojenny, OBY... OBY.. bo wariatów nie brakuje.

Dzięki za 'wejście'.

Opublikowano

@Nata_Kruk

Sęk w tym, proszę pani, że teraz każdy chce wychowywać cudze dzieci - kościół, wolny rynek i państwo, zresztą: najważniejsze jest Państwo i to Państwo ma pierwszeństwo - szkoła, wojsko i praca i konstytucyjna wolność, już dawno napisałem Konstytucję Polskiej Rzeczypospolitej Narodowej i ma pani prawo mieć inne zdanie na temat kościoła - czarnej mafii, poza tym: co kościół w ostatnich latach dobrego zrobił dla Polski? Teraz prezydentem Polski jest pan Karol Nawrocki, a za pięć lat prezydentem Polski będzie pani Barbara Nowacka, dodam: jestem pogańskim racjonalistą - propaństwowcem, acha, przed chwilą napisałem prozę poetycką pod tytułem: "Sumak" - serdecznie zapraszam.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Łukasz Jasiński... czy naprawdę.. każdy..?.. :)

Nie mogę mówić - pisać za innych, kieruje się w życiu pewnymi zasadami, ważnymi dla mnie, ot i tyle.

... czy mam inne zdanie.? na pewno własne i to, że owa.. "czarna mafia".. ma wiele za uszami, dostrzegam to.

... no.. jeszcze nie jest, ale zaprzysiężenie coraz bliżej i nich mu Polska leży na sercu i

gniecie tak, by owocowało to tylko dobrymi decyzjami... 

Pozdrawiam.

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@Nata_Kruk

Różnica pomiędzy racjonalistą i romantykiem jest taka: romantycy to z natury rzeczy męczennicy i wierzą w różne apokalipsy - taka postawa jest zbliżona do nauk kościelnych, a ja pani mówię: w ciągu pięciu lat zostanie zakończona wojna na wschodzie Polski, sytuacja gospodarcza ulegnie stabilizacji i zostanie zwiększone wewnętrzne bezpieczeństwo Polski i wtedy prezydentem Polski będzie mogła zostać kobieta - pani Barbara Nowacka, zresztą: ona jest starsza ode mnie tylko o kilka lat i wcale nie jest brzydka - ma ostre rysy słowiańskie i z pochodzenia jest pełnokrwistą Polką.

Za moich czasów, proszę pani, dzieciaki z gołą pupą biegali po piaskownicy, młodzież grała w piłkę nożną, koszykówkę i siatkówkę na ogólnodostępnych boiskach szkolnych, sąsiedzi nie zamykali drzwi na klucz - pod drzwiami można było postawić torbę z zakupami i nikt nie kradł, jeśli jakiś sąsiad pukał...

- Proszę!

Ze względu na wiek mówiono do sąsiadów - "wujek", "ciocia", "dziadek" i "babcia" - to były kompletnie inne czasy...

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)