Nata_Kruk Opublikowano 8 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2022 (edytowane) Bardzo lubię Grzegorza T. i w ogóle, wszystkich śpiewających poezję.... Dołączam do koszyczka... Edytę... Musiała być "tulia". Edytowane 8 Maja 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 9 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2022 (edytowane) Ale porcję dałeś, trzeba było wszystko odsłuchać. Tulipan super.! a Litania Kaczmarka, no.. jeszcze słucham... to jest to. Słowa tak dawne a ciągle na czasie, jakie to popierdzielone. Dla zmiany nastroju. Mamy miasto, zwane, miastem zakochanych... oto ono.. do tego to "wygrzebałam".... Edytowane 9 Maja 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
OloBolo Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2022 (edytowane) ....o kuźwa, ale wstyd Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie znałem do tej pory malarstwa Edwarda Okuńa, a przecież lubię Secesję i takie tam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 9 Maja 2022 przez OloBolo (wyświetl historię edycji)
Nata_Kruk Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2022 (edytowane) ... Olo.. otarłam się o jego twórczość, ale "znafcą" nie jestem, nie mniej.. malarstwo.. w ogóle, jest mi bliskim tematem. Fajnie, że mnie ubiegłeś, ponieważ też myślałam, żeby coś w tym temacie wrzucić.... Tak więc... wielkie dzięki.! ps. mam swoich ulubionych... np. Chełmoński... chociażby 'Babie lato' i te z końmi, które także pięknie Kossak malował. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest sporo innych obrazów, które lubię... kieeeeedyś szukałam w sieci obrazu Grottgera 'cmentarz' i nie znalazłam. Zauroczył mnie ten obraz... inne też... Dałeś Rosiewicza...:) i dobrze.! ...żeby coś znaleźć, trzeba czasu...!!!! Edytowane 10 Maja 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2022 i...... to... bardzo lubię ten utwór i... jeszcze to, lubię także folklor... i to.... 1
OloBolo Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 ....a co ? jeszcze raz pani Sośnicka. Jak szaleć to szaleć ;) Zdzisława Sośnicka - Dom, który mam 1
Nata_Kruk Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 A chciałam to wrzucić.. Dom, który mam... już nie muszę... :) Brawo, Olo.! Sucha Beskidzka i.. Beskidy.. perełka także i bardzo osobliwe miejsce. Malickiego znam, nie osobiście rzecz jasna. Lubię go. Ale... muszę poznać Pana Szukalskiego, cały życie, coś/kogoś poznajemy. Zostawiam to... 1
OloBolo Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 13 Maja 2022 przez OloBolo (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 14 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2022 (edytowane) ... achhhh... Irenka.! Poniżej... Maria... Edytowane 14 Maja 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
OloBolo Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 Poetycko i prawie klasycznie już : 1
Nata_Kruk Opublikowano 15 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 Olo... znam... piękne to jest i... bravo dla Ciebie.!!! Szukam jednego utwotu, ale... to, wkrótce... 1
Rekomendowane odpowiedzi