Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Jacek_Suchowicz Jacku, no trudno każdemu dogodzić. Właśnie dzisiaj z rana moja dobra znajoma odsyłała mnie do moich najpierwszych wierszy, których to, teraz się wstydzę, Ona mówi, że mam pisać prostym językiem, bo jak przekręcam i wymyślam słowa, to ona się zastanawia czy nie zachorowałam, ma być kwiatki-bratki i tyle,  że nie rozumie, itd... Nie upieram się, że to wiersz górnych lotów. Każdy ma lepsze i słabsze, i gorsze. Ja wiem, że Ty mnie trzymasz przy poetyckim życiu, ale może mi się zwoje mózgowe przepaliły? Ile można piłować na pełnych obrotach? Jeszcze jedno pytanie - po co? Wejdź proszę na wiersz Rusłana pt. Smutny wiersz o miłości. Poczytaj komentarze pod nim, zastanów się czy w ogóle warto pisać. Przecież AI pisze lepiej od niektórych poetów. Jak jeden z drugim się nie przyzna, to jeszcze skomentujesz i pochwalisz, no i na co komu siedzieć, ślęczeć, liczyć, szukać puenty, melodii, rytmu, fajnych rymów, średniówek itd. itp. AI zrobi to w sekundę! Za chwileńkę znikną poeci jak niepotrzebne już dzisiaj zawody :/
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Ewelina   @mariusz ziółkowski Rzeczywiście, niesamowite przeżycie. Pozdrawiam. @Nata_Kruk Dziękuję Nato! Myślę, że tło jest odpowiednie do sezonu, chociaż jeszcze za wcześnie na śliczne kwiatki, no chyba, że rosną w zamkniętych pomieszczeniach jak szklarnie lub po prostu w doniczkach. Pozdrawiam.
    • @Poezja to życie "jak upływa czas". No właśnie. Jest taki paradoks Zenona z Eleni. Człowiek aby przejść z domu do sklepu musi pokonać najpierw połowę drogi. Ale wcześniej musi przejść połowę połowy drogi. Żeby to zrobić musi przejść połowę połowy połowy....itd.  W efekcie nigdy do sklepu nie dotrze.  A sam wiersz fajny jest. r.
    • Dopóki rudzik goni za dżdżownicą,  a lis się czai przy króliczej norze, dopóki wiosną przebiśniegi kwitną, dopóty wszystko się wydarzyć może.   Wracają wilki do pradawnych borów, budują bobry tamy na strumieniach, modraszek leci spragniony nektaru, oddycha życiem jeszcze nasza Ziemia.   Dopóki demon nie wyłączy światła, dopóki zrywa się do lotu orzeł, dopóki ścieżek ktoś nam nie pogmatwa, dopóty wszystko się wydarzyć może.   
    • @Jacek_Suchowicz Dziękuję za rymowaną "ilustrację" wiersza i odwiedziny. Pozdrawiam.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...