Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

NA WYDMY TYM?

_M_arianna_

Rekomendowane odpowiedzi

MY TYM DYWAN I NA WYDMY TYM?

OPALE, TERESA, SER! ETER, ELA, PO?

"TE W DOM ODWŁOKI? FIKOŁ W DOM - ODWET"

ZA GADA Z BOKU KOBZA DA GAZ.

A DA GUMOWA LALA - LAWO - MU GADA.

JADAJ, U... NOWA; KAWAŁ DZIADA, I ZDŁAW, A KAWON - UJADAJ.

ZAKAZANO WIDMA! TAM, DIWO, NA ZAKAZ.

ASA TU KANAŁ; UŁANA KUTA S.A.

DOKONANO? NANO, KOD.

MIKS I NISKIM.

OT, KRETA MINI. BIKINI BRAK. SKARB I NI KIBINI MATER KTO.

A MULE' TO? HANDEL, ALE DNA HOTELU MA.

PIJAKU, PROSTY TUT KABARET; ERA BAKU TYT/SOR - PUKAJ - IP.

TA BAK URWAŁA! DA ŁAWRU KABAT.

PIWNA, BAR. A RABAN WIP?

A DAŁ DYMKU. LUK MYDŁA DA.

NIECNA, JADA PSA - SPADAJ. ANCE - IN.

O, ZAPAŁ? KOGO SUKO NAKŁADASZ? A RAZ S.A. DAŁ KAN. O, KUSO GO - KŁAP, AZO.

A TU ROZWAL O GŁAZ SAMA ŁEB! I DIABEŁ, A MA SZAŁ GOLA WZORU TA.

I NA PRÓŻNO TON; ŻUR PANI.

I BAGNO ZA BŁOTO ŁBA ZON, GABI.

A... OBGADANA PODLE! PYCH CYPEL, DO PANA DAG BOA.

O ZŁO, ŁZO.

Edytowane przez _Marianna_KW (wyświetl historię edycji)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Łukasz Jasiński Przepraszam …ale Pana nie znam przecież ..bo poprzez słowa w locie rzucone?To za mało.Nie szanuję agresorów i tych którzy rzucają słowami na oślep…odwiedzam Pana czasami po ludzku… taki jest nasz Portal?Jeżeli to rodzi agresję zamknijmy drzwi…dobrego dnia.Biegnę do pracy bo lubię

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Czy to normalne, że wzrusza mnie ten sam epilog – zrzucanie bomb na Frauenkirche obok dwojga na moście w mocnym uchwycie dłoni. Pies, po trzykroć ukamieniowany zanim nauczył się jeździć koleją. Obyś zdechł - pisze Chat GPT do rzucającego cegłą, bez emocji. Dom, jego zarys w ciemnym kolorze na tle różowych chmur, słońce – wschód bardziej niż coraz smutniejszy horyzont. Samo niknięcie – deszcz za oknem, który ożywia rośliny przy twardych grzbietach książek i nie potrafi zmyć straty. Ilość odpowiedzi w skrzynce, lajków – stosowana do tego, ile mogę pomóc – więc nikt nie przepuści okazji. Wybieram znicz na drugą rocznicę, nie mogąc się zadowolić kamiennym napisem na grobie, ogniem w prymitywnej oprawie. Śnieg pod stopami, biały czerni nosek buta, skrzypi.  
    • @Bożena De-Tre   Co to znaczy "podpinać" - to właśnie to!? Dajmy taki głupi przykład: oficjalna wersja według biurokratów - jestem "współuzależniony" od jakimś tam alkoholików, tymczasem: zaczynając od małej drabinki - każdy biurokrata jest współuzależniony od innego urzędnika wyższego szczebla i tak w koło, Macieju, oskarżacie mnie o coś - kim nie jestem, sami to robocie, dlaczego? Wie pani może, mam bardzo dobrą opinię wśród sąsiadów, Policji, Wojska i Służb Specjalnych, a dlaczego? Bo nie jestem kapusiem - donosicielem i karierowiczem, a teraz będę wódkę pił i słuchał pięknych - wojskowych - piosenek i vide versa!    Łukasz Jasiński 
    • @Domysły Monika Tak, racja, wyczucie we wczuwaniu się :)) O lawirowaniu też napisałem i to kilka tekstów i napisy graffiti bo i lawirować trzeba :) @Rafael Marius Świetnie !!!! @iwonaroma Też tak mniej więcej sądzę.  @Nata_Kruk No bo to trochę realnie tak jest... @Hiala Za dużo ostrożności - za mało wierszy lub teksty za kiepskie :) Tak z drugiej strony patrząc :) @Starzec Tak, zgoda, również pozdrawiam :)
    • @_M_arianna_ Wzajemnie w AD 2025 ;) Powodzeń setki życzę :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...