Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Palindrom - (...) - 753

Henryk_Jakowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Rafael Marius Wiersz pierwsza klasa, a w tej zimie no to miałem 5 miesięcy i coś czuję, że w sumie to był mój najszczęśliwszy tutaj czas, który notabene może nie wrócić :))
    • Barwny sweter - szachownica po prawej - „oko” po lewej…
    • @Łukasz Jasiński Przepraszam …ale Pana nie znam przecież ..bo poprzez słowa w locie rzucone?To za mało.Nie szanuję agresorów i tych którzy rzucają słowami na oślep…odwiedzam Pana czasami po ludzku… taki jest nasz Portal?Jeżeli to rodzi agresję zamknijmy drzwi…dobrego dnia.Biegnę do pracy bo lubię

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Czy to normalne, że wzrusza mnie ten sam epilog – zrzucanie bomb na Frauenkirche obok dwojga na moście w mocnym uchwycie dłoni. Pies, po trzykroć ukamieniowany zanim nauczył się jeździć koleją. Obyś zdechł - pisze Chat GPT do rzucającego cegłą, bez emocji. Dom, jego zarys w ciemnym kolorze na tle różowych chmur, słońce – wschód bardziej niż coraz smutniejszy horyzont. Samo niknięcie – deszcz za oknem, który ożywia rośliny przy twardych grzbietach książek i nie potrafi zmyć straty. Ilość odpowiedzi w skrzynce, lajków – stosowana do tego, ile mogę pomóc – więc nikt nie przepuści okazji. Wybieram znicz na drugą rocznicę, nie mogąc się zadowolić kamiennym napisem na grobie, ogniem w prymitywnej oprawie. Śnieg pod stopami, biały czerni nosek buta, skrzypi.  
    • @Bożena De-Tre   Co to znaczy "podpinać" - to właśnie to!? Dajmy taki głupi przykład: oficjalna wersja według biurokratów - jestem "współuzależniony" od jakichś tam alkoholików, tymczasem: zaczynając od małej drabinki - każdy biurokrata jest współuzależniony od innego urzędnika wyższego szczebla i tak w koło, Macieju, oskarżacie mnie o coś - kim nie jestem, sami to robocie, dlaczego? Wie pani może, mam bardzo dobrą opinię wśród sąsiadów, Policji, Wojska i Służb Specjalnych, a dlaczego? Bo nie jestem kapusiem - donosicielem i karierowiczem, a teraz będę wódkę pił i słuchał pięknych - wojskowych - piosenek i vise versa!    Acha, przed wyborami ostrzegałem: patrz mój wiersz - "Duch" - co teraz robicie? Zawsze idziecie tam - kto jest silniejszy, powtórzę pani: niech pani zacznie z góry patrzeć - co robią demokratyczne dzieci! Niech pani sobie wyobrazi, co będzie - jeśli po Karolu Nawrockim - ktoś umrze, więc? Oto właśnie Polska, potrafię przymknąć oczy, jednocześnie: o wszystkim pamiętam, proste i logiczne?   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...