Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• błyszczą jak neony neorelistyczne planety w galaktyce co jest jak ciasto  z bakaliami krok za krokiem krok cegiełka do cegiełki sekundy budują rok i od sukcesu krok!   Wanad. Bizmut. German.   zaprawę murarską  do tego zamczyska masoni gotowali.... ptysie wkładam do pyszczka i zajadam bakaliami czy kremowa rewolucja i traktory zdobędą wiosnę? w czynie społecznym terraformuję Marsa i do góry jak brzoza rosnę...
    • @MigrenaNo i zaskoczyłeś mnie, bo od Oskara Wilde wszystko się zaczęło. Napisał: Jedynym grzechem jest głupota. :) A ponieważ  głupoty nie ma w Dekalogu - to może być grzechem lekkim. A podobno głupota potrafi fruwać. No i występuje na całym świecie. Nawet nasz Ojciec "przymyka oka na ten grzech". Nie wiedziałam, że ta fraszka wyzwoli taką "rozmowę". Bardzo dziękuję! :)  @wierszykiBardzo dziękuję! Też myślę, że jest taki lekki, aby wywołać uśmiech. Pozdrawiam. :) @MigrenaTeż tak uważam:) "Głupota to wielka moc, która kieruje światem" :) @violettaAleż nie! Tu nie ma złych, grzech to głupota, jak powiedział O.Wilde. A kto się dobierze do nieba, to już od nas nie zależy.  Pozdrawiam. :)
    • @Migrena idealnie, płaszczyk cieniutki i krótki:)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

bo czapka owszem z wełny baraniej jest bardzo ciepła lecz drapie panią mogła być z lamy albo alpaka lecz dużo droższa jest taka czapa   podusia gąbka czysty syntetyk zbije się w kamień gniecie niestety z puchu podusia taka najlepsza taka natchnieniem fajnego wiersza   i jeszcze buty lub słońce w oczy świat zaraz przestał być tak uroczy niedogodności to nie tragedia optymizm przyszedł z błękitem nieba :)))      
    • @Konrad KoperBardzo dziękuję! We fraszkach czasami lubię porymować. :) Pozdrawiam.  @Annna2Dziękuję za Twój głos! Też lubię Szwejka i jego życiowe mądrości. :) Pozdrawiam. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...