jan_komułzykant Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2022 (edytowane) Jest jeden łobuziak za Uralem, którego codziennie żegnam z żalem. Najserdeczniej jak umiem ostrzę gwoździe - do trumien, w jednej... to, jak nie żegnać go wcale. Edytowane 27 Lutego 2022 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 5
jan_komułzykant Opublikowano 28 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2022 i jedna i druga wersja Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. świetna, pozdrawiam.
Klip Opublikowano 28 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2022 @jan_komułzykant Twój tekst świetnie koresponduje zwłaszcza z ostatnią zwrotką. "Mam nadzieję, że umrzesz rychło, w bólu i łzach będę szedł za twą trumną, choćby miał padać grad będę patrzył, jak w mroczną czeluść spuszczają cię i zatańczę na grobie, by mieć pewność, żeś zdechł " Tekst Bob Dylan, tł. Filip Łobodziński Pozdrawiam 1
jan_komułzykant Opublikowano 28 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2022 (edytowane) No właśnie dlatego podobają mi się obie wersje. Świetnie dopasowałeś nawet klimat, o który mi chodziło. Mój 'bohater' ma jednak chyba w sobie więcej chorej ironii i wyrachowania w swoim planie. Widocznie aż tak nienawidzi swojego pracodawcę, że najchętniej rozerwałby go na strzępy, a potem chował w licznych kawałkach, celebrując fałszywie wszelkie uroczystości. Jednym słowem, obaj zwyrodnialcy są siebie warci. Nienawiść, jak wiadomo, rodzi potwory, więc nic dziwnego, że kolejna żmija wychowana na piersi bezwzględnego despoty staje się jego lustrem. Dziękuję jeszcze raz. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 28 Lutego 2022 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 1
jan_komułzykant Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 @samm @Rolek Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
[email protected] Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 @jan_komułzykant Stylistycznie nie styknęło- poetycka przebiegłość? Pozdrawiam Janku, może się mylę, ale kto w takich czasach się nie myli. 1
jan_komułzykant Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. że on najserdeczniej... te gwoździe? W limeryku to akurat uchodzi, a nawet więcej. Podejrzewam, że on je wręcz z miłością dopieszcza. (ale to tylko domniemanie) Jeśli coś innego, to słucham z zaciekawieniem. Pozdrawiam. @OloBolo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
[email protected] Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 @jan_komułzykant Dopieszczać gwoździe, jak już trzeba, niech zmówi pacierz i idzie do nieba. Miłego wieczoru Janku, będzie dobrze. Czuję że to my, tylko rok później?! 1
jan_komułzykant Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 @[email protected] Grabula Grzegorz, Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tobie również miłego wieczoru życzę. 1
[email protected] Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 @jan_komułzykant Grabula... zabrzmiało jak matura, żyjesz, płaczesz i ogon podtulasz! Taki nasz los tych na dole, trzymaj się zdrowo Janku. 1
jan_komułzykant Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 @[email protected] Matura - natura. Czasem mam byka, na tura (mnie nie stać) natura nie pozwala ;) Dzięki, wzajemnie. 1
[email protected] Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 @jan_komułzykant Natura - dojrzałe kasztany, kiedy to było Boże rany! Pozdrawiam Janku zapomniałem daty... pamiętasz?
jan_komułzykant Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 @[email protected] Nie pamiętam, wiem tylko, że robiłem z nich ludziki, a z połówek żołędzi buty i kopyta dla koników ;) Grzegorz, stoimy w drzwiach, jak ci angielscy gentlemani i żaden nie może zdecydować, który pierwszy - tacy uprzejmi :D Miło, że wpadłeś, dziękuję jeszcze raz.
Rekomendowane odpowiedzi