Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @pablo bronco Ja tu czytam opresyjny późny kapitalizm. Dużo mocnych obrazów.
    • @Gosława Oj tak. Czuć dym. Ulubiony miesiąc: październik.  
    • @andrew Dziwny wiersz. Trocheprowokacyjny. Niby pochwała mądrości kobiet... ale raczej wiersz mówi o ty, jak są widziane kobiety, jakie sa kobiety "jego" marzeń - "zadowolone żony". A on jest albo "super gościem", albo |"pechowcem". Faktycznie wybierają kobiety, ale czy są zadowolone, czy kierowały się rozsądkiem, czy miłością, czy chodzi w związku o zadowolenie? A może wybrały źle i tylko udają zadowolenie, a "pechowiec" im zazdrosci. Nie ma czego. Każdy jest kowalem własnego szczęścia. A tak na maginesie - wyjście za mąż nie jest dziś szczytem marzeń młodych kobiet. Nie wiem jak dla mężczyzn. Na pewno jest im łatwiej jak mają żonę. Czytałam badania, że najszczęślisze kobiety, to te niezamężne i bezdzietne. Osobiście tak nie myślę, ale coś w tym jest.
    • Lubię takie lekko płynące wiersze  Zazdroszcze ludziom którzy w ten sposób potrafią pisać  Pozdrawiam autora 
    • ONE kobieTY   nie dorastamy im do pięt  to jest szczera prawda  już za młodu  są mądre i rozsądne    patrzę na zadowolone żony  i podziwiam    taka młodziutka  a potrafiła wybrać  na życie  super gościa  ma ogromne szczęście    może zawsze na niego liczyć  nie zawodzi  jej roztropność  owocuje zadowoleniem    takie ONE są    a ON  ON także chciałby wybierać  niestety tak nie potrafi  często ... ma pecha   2.2026 andrew  Sobota, już weekend   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...