Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2022 Z przeciwnikiem stawać w szranki miałem od świtania hardo ale stało się inaczej bo osrałem się musztardą. Na przyjęciu turniejowym podawano kiełbas pęta a kiełbasa bez musztardy to jak wywietrzała mięta. Przeto brałem ją garściami i maczałem w niej kiełbasy wtem kniaź, który stał tuż obok rzekł przy wszystkich - brak mu klasy. Rozeźliłem się tym bardziej opróżniłem wszystkie słoje i poczułem się nieswojo więc wyszedłem przez podwoje. Nie widziałem nigdzie strzałek w tym kierunku toaleta nie widziałem też symboli tu mężczyzna, tu kobieta. Pech, że byłem cały w zbroi giermek leżał gdzieś zalany nie zdążyłem ściągnąć dołu teraz stoję tu osrany. Choć historia wymyślona morał w sobie jednak skrywa są momenty, kiedy właśnie wspomóc może lewatywa. Można też tu dopowiedzieć że niebyło by tej sprawy gdyby umiar i rozsądek wskazał ile brać przyprawy. 4
Marek.zak1 Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2022 Znakomite powiązanie kilku wątków, rycerskiego, gastronomicznego, ze znakomita puentą / przestrogą, że przesada szkodzi, a to zobrazowane przykładem samego rycerza, jak jego giermka. Jedna nieścisłość, bo na początku napisałeś, że osrałeś się kiełbasą, a przecież kiełbasa w trzewiach jest przetwarzana w inne materie i już jej na wyjściu nie ma, bo została przetrawiona i zamieniona na to, co wychodzi z tyłu. Z przyjemnością przeczytałem. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 13 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2022 (edytowane) @Marek.zak1 Napisałem, że jadłem kiełbasę, lecz nie ona była przyczyną zaistniałej sytuacji a nadmiar zjedzonej musztardy. Przynajmniej to miało tak wybrzmieć. To chciałem przekazać w tym wierszu.. Umiar oraz takt na raucie nie pozwala żreć zażarcie. Można wszystko konsumować i ze smakiem delektować. W sumie wyjdzie na to samo ilość jadła się nie zmniejszy Za to osąd oraz ogląd o nas stanie się jaśniejszy. Pozdrawiam ;))) Edytowane 13 Lutego 2022 przez Henryk_Jakowiec (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi