Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Swirska Opublikowano 26 Stycznia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2022 ...dla P. Chłodne warszawskie ulice przytulają Cię dzisiaj, obejmując mrocznymi ramionami, uśmiechając się rozproszonym światłem latarń, neonów i okien, gdzie czemuś ktoś jeszcze też nie śpi... Zamiast ciepła moich ust masz na policzkach mroźne pocałunki grudniowej nocy. Dźwięki kroków i opon przerywają jej ciemne milczenie... I może jeszcze kilka słów, od czasu do czasu, zamienionych z kolegą... A chciałabym latać z Tobą wśród szeptem śpiewających o miłości prześcieradłowych chmur, wzbijając się na szczyty euforii i tracąc uczucie czasu w eksplozjach łagodnej namiętności, kiedy mnie dotykasz... Chciałabym porwać Ciebie z szarych asfaltowych pejzażów, pełnych cieniów, i tańczyć ciałami pod przezroczystymi strumieniami prysznica, nibym pod letnim deszczem, który pachnie zielenią i polnymi kwiatami... A potem zasypiać na Twej piersi, tak blisko i przytulnie, jak by to naprawdę działo się w niebiańskich obłokach i nie trzeba było powracać do świata realnego... Gdzie jest przedświątecznie samotna i zimna Warszawa... Granica... I takie nieznośnie długie kilometry godzin nie obok... 8
Anastazja Sokołowska Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2022 Myślę, że nie tylko Warszawa potrafi być zimna i szara, gdy "trzeba dwóch ramion zamkniętych, dwóch promieni wszechświata", słowami Poświatowskiej. Ciekawy, refleksyjny utwór. Obraz przejrzysty się wyłonił. Przez chwilę maszerowałam tymi warszawskimi ścieżkami - dziękuję. Pozdrawiam i życzę weny :)
Swirska Opublikowano 26 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2022 @Anastazja Sokołowska dziękuję)
Rekomendowane odpowiedzi