Michał1975 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2022 (edytowane) Twój cieńTwój nieodstępny towarzysz,Jaka szkoda, że niemyZa to wiernyCień zawsze Cię zrozumie – nie potępiSam postąpiłby tak samo.On był z Tobą zawszeNiezależnie od nastrojuNawet gdy na pozór byłeś samKiedy myślałeś że nie masz nikogoMiałeś jegoNigdy Cię nie opuścił.On tu zostanieNawet, kiedy Ty już zniknieszZawsze będzie żyłWe wspomnieniach ludziA więc i TyNie wszystek umrzesz.(To pocieszające, czyż nie?)Warszawa, 25 I 2022 Edytowane 18 Lutego 2022 przez Michał1975 (wyświetl historię edycji) 5
OloBolo Opublikowano 25 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2022 nie no, nie mogę się powstrzymać, moja ulubiona piosenkarka tak o Cieniu śpiewała : .....a teraz mój ulubiony Poeta : 2
dgghj Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2022 @Michał1975 Można stracić cień, gdy straci się duszę, wtedy nie jest optymistycznie. Ale to prawda, cień zostaje. Stare wierzenia zawarte w wierszu i uwspółcześnione przekonują mnie. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Leszczym Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2022 @Michał1975 Cień w krainie cieni kładzie się cieniem, bo cóż innego niby miałby robić?
Rekomendowane odpowiedzi