jan_komułzykant Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Koniec tajemnic, zawrzało w barach!!! Koń złamał skrzydła obydwa naraz. Gdybyś tak w razie co, padł Pegazie, wciąż drugiś w zbrodniach, po... PO Ikarach. Edytowane 7 Stycznia 2022 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 5
Klip Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 @jan_komułzykant Super wyrymowane, gratuluję.
jan_komułzykant Opublikowano 7 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 @Klip niestety, nie jest to tak do końca regularny limeryk, ale nie mogłem się powstrzymać. ;) Dziękuję bardzo
Klip Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 @jan_komułzykant Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja nie widzę powodu do marudzenia. Nie powstrzymuj się:) Pozdrawiam.
jan_komułzykant Opublikowano 7 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 @Klip :D Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Klip Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2022 (edytowane) Rymopisarza, mieszkańca USA, by zostać sławnym brała pokusa. Przez liche skrzydła fraza mu zbrzydła; Przegnał Pegaza, wziął Pegazusa Edytowane 8 Stycznia 2022 przez Klip (wyświetl historię edycji) 3
jan_komułzykant Opublikowano 8 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I odtąd żyją w szczęśliwym stadle, poza (są słuchy) sterem i żaglem. 1
Gość Franek K Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2022 (edytowane) Pewien artysta zaś spod San Diego Nie miał talentu, lecz duże EGO Aby zrobić karierę Stać go było na wiele Dla sławy zdolny był do wszystkiego Edytowane 9 Stycznia 2022 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Klip Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2022 @Franek K A czwarty z piątym na odwrót?
Gość Franek K Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2022 @Klip Znaczy trzeci z czwartym?
Klip Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2022 @Franek K Tak! Już dopadły mnie wątpliwości.
Gość Franek K Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2022 @Klip Mnie też Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
jan_komułzykant Opublikowano 9 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sławę Sławomir, ze wsi Kamieniec, zdobył przez ego i przyrodzenie, odkąd je wyjął, by rzec: - tu ma każdy je niemal takie jak ja i pozwy przyszły, o zniesławienie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
jan_komułzykant Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @dot., @Marianna_Katarzyna, @OloBolo, @zyzy52 @Sylwester_Lasota Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zemsta Floriana Kamienny Florian z kościelnej wieży spadł prosto na bruk jak nie należy. Skrzydeł mu brakło więc leciał gładko. Nie żyje teraz, jak wcześniej nie żył. Kamienny Florian leciał na głowę księdza plebana, drogi połowę, lecz ten uskoczył i podniósł oczy. - Za moje grzechy nie karz mnie Boże! Kamienny Florian, chociaż się rozpadł, woła gosposię, by go zamiotła, lecz ta się boi i z boku stoi, nie wiedząc czemu, jak w ziemię wrosła. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma za co. Mistrzowska gra słów w tym limeryku. A to lubię :D Pozdrawiam 1
jan_komułzykant Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Sylwester_Lasota Dzięki jeszcze raz za fajny limerykowy tryptyk :) Pozdrawiam @GosławaDziękuję pięknie za czytanie :)
Rekomendowane odpowiedzi