Anna Romanek Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 filary milczały bliskością nieznanego ukląkł w lukę czasu wpatrzony na ustach śniedź przemijania zapłakał
Ul.CIA Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witaj Anno. Podoba mi się dopowiadanie tytułem. Nie wiem co znaczy przeżyć śmierć Matki dlatego pod względem treści nie napiszę komentarza. Przypuszczam tylko że śmierć jest poruszająca, może mi tego w tym wierszu zabrakło. W każdym razie widzę u Ciebie odwagę poruszania trudnych tematów choć pozornie tak prostych. Życie także jest chwilami splotem paradoksów... Pozdrawiam
Michał Ziemiak Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Ładne - minaiturowe. Tylko przestawiłbym w 2 zwrotce wyraz "wpatrzony" w inne miejsce, celem płynności poprawienia ;-) POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Miło mi Izo, że jesteśmy jednomyślni ;-) POZDRAWIAM!
Anna Romanek Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Dzięki Ul.CIA. Śmierci matki nie przeżyłam również. Celowo nie wyeksponowałam rozpaczy(ekspresyjnie), gdyż głęboki ból, jakiego doznaje ten, nie młody już mężczyzna, wyraziłam w słowie "zapłakał". Celowo na końcu, dla podkreślenia, że mimo prób panowania nad sobą i uciszenia wspomnień, nie udało się powstrzymać łez. Ciężkich, męskich łez rozpaczy. Słusznie zauważyłaś, że często dopowiadam tytułem. Pozdrawiam. Izo i Michale: Staram się bardzo, a jest to trudne, gdyż dotychczas pisałam inaczej. Zapoznaję się tu z innym stylem, który mnie fascynuje. Dużo symboli, domysłów, mimowolnych skojarzeń, głębi. Przedtem bardziej byłam za klasyką. Odkrywam nowe. Co do poprawek: czy: ukląkł wpatrzony w lukę czasu a może:(?) filary milczały bliskością nieznanego w lukę wpatrzony czasu na ustach śniedź przemijania zapłakał I..dzięki za wizytę, bardzo
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Bardzo mi się podoba... pozdrawiam Nieśmiertelności i miłości życzy - Nieśmiertelny
Rekomendowane odpowiedzi