Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Poezja smaku


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przepis po Polsku -Marian Załucki :

 

Wziąć tego, czego nie ma
dodać soli i kminku
potem zmieszać z tym, czego
brak chwilowo na rynku.

 

Mieszać długo, dokładnie-
jak się znudzi to przestać
i posypać tym na co 
absolutnie nas nie stać.

 

Można smażyć, lub upiec,
lub przypalać na rożnach
polewając tym, o czym
nawet marzyć nie można.

 

Wszyscy u nas to jedzą-
dla każdego wystarczy,
na tym właśnie polega
polski cud gospodarczy.

 

 

 

Kiedyś było tak jak w tym wierszyku powyżej, teraz jest zupełnie inaczej, nawet kobiety nauczyły już się gotować, weźmy na ten przykład taką panią Martę;)

... no, ale do rzeczy.

Zamieszczamy tutaj swoje ulubione, sprawdzone przepisy, takie, no wiecie, co to mucha na nich nie siada. Popisówka-że niby my tacy ę i ą przed rodziną i znajomymi.

Jeśli temat się spodoba-fajnie-jeśli nie to nie. 

 

 

 

Ja ostatnio wziąłem się za kiszonki, jak babcię kocham-wszystko potrafię ukisić ;)  .... i nie żebym się chwalił, albo co, taka jest prawda.- Wszystko jest trudne nim stanie się proste. 

:)

 

 

 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edytowane przez OloBolo (wyświetl historię edycji)
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

.....co się tyczy żeberek to tak: 

szczerze pisząc to  ...y nie urywają, zjadliwe są nie przeczę, choć te nasze moim zdaniem lepsze są.

 

 

to tyle o ile, widzę tematy kulinarne mało kogo tu interesują .... więc papatkiiiiii   ;) 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×
×
  • Dodaj nową pozycję...