Dekaos Dondi Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 (edytowane) słowa zastygłe w ciszy schowane uśpione nuty zamknięty teatr kurtyna jakby w połowie drogi przerwana rola zbędna już teraz raz po raz deski cicho zaskrzypią gdy mała myszka biegnie po scenie patrzy na domek krągły i pusty w nim zapomniany suflera beret a w miękkim kurzu jak czaszka szarym tam rekwizyty niczym w kołderce lecz obojętne duchom aktorów chociaż zapewne chciały by jeszcze przez okna świtem dzień się przeciska żeby rozjaśnić zaułki wspomnień szczur zatroskany skrzywiony wiekiem myśli wśród cieni a co tu po mnie gdzie nad widownią brzask niepotrzebny świeci pustkami aż blask szeleści woskowe świece w swych ciałach skryły brzmienie ostatniej słyszalnej pieśni czasami człowiek zlękniony nawet jeśli zostanie przez nockę całą gdy wtem z widowni oklaski słychać jakby tu nadal trochę się grało Edytowane 4 Listopada 2021 przez Dekaos Dondi (wyświetl historię edycji) 2
A-typowa-b Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2021 @Dekaos Dondi Jesteś aktorem teatralnym? Czy lubisz teatr? Sztuka teatru zaczęła odchodzić wraz z nadejściem telewizora. Jednak kiedy się nad tym zastanowię, to w sumie teatr zmienił swoje miejsce i zamieszkał w polityce, pracy czasem i w domu.
Dekaos Dondi Opublikowano 23 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 A-typowa-b↔Raczej nie. A przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Szczerze, to dobry film, dobrze zagrany, z odpowiednią muzyką, zdjęciami, treścią itd... bardziej do mnie przemawia. W odczuciu mym jest.."mniej sztuczny"→no ale każdy inne odczuwania ma. Taki świat. Każdy czasem coś gra, do ostatniej kurtyny:)↔Pozdrawiam:))
Rekomendowane odpowiedzi