Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2021 Ucichł gwar z nastaniem zmierzchu opuszczona piaskownica lecz w ciemności ktoś się skrada kot to może albo lwica. Nie, to sąsiad z mego bloku aż do ziemi pochylony bowiem nie chce być przez kogoś w tej szarówce wypatrzony. Szedłem za nim bezszelestnie obserwując go z daleka gdzie i po co o tej porze wyszedł z domu i ucieka. Czyżby to już raz kolejny jako w boju pokonany przez małżonkę a po kłótni tak jak zwykle był wygnany. Żal zrobiło mi się gościa chciałem nawet go pocieszyć lecz nie mogłem, bo on nagle zaczął się cię do czegoś śpieszyć. Wiem, że nikt mi nie uwierzy kiedy powiem, co widziałem bowiem takiej sytuacji nigdy się nie spodziewałem. Facet wtargnął na plac zabaw i się wdrapał na zjeżdżalnię zjechał na dół a zjeżdżanie zakończyło się fatalnie. Zamiast dupskiem siąść na blachę on położył się na brzuchu zjechał, zarył głową w piasek i pozostał w nim w bezruchu. 2
A-typowa-b Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 (edytowane) Nie wiem czy taki był cel, zrozumiałam to w następujący sposób. Mężczyźni to duże dzieci ;), jeśli jest to błędna dedukcja, proszę sprostuj. Edytowane 3 Listopada 2021 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 @Henryk_Jakowiec A ja sądzę, że po prostu peel przyłapał sąsiada na jednym z jego "guilty pleasure" ;D Zjeżdżalnia - cóż, mogło być gorzej. Mógł łazić po nocy przebrany za swoją matkę, albo coś jeszcze bardziej dziwacznego ;P
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 @A-typowa-b Może biedak biegł na oślep nie ominął tej przeszkody gdzie przychodził z dzieciakami jako tatuś, gdy był młody. Może sięgnął jeszcze dalej i powrócił do przedszkola gdzie mu takiej głupiej jazdy zabraniała pani Jola. Może nagle poczuł władzę że już nad nim nikt nie stoi i chciał sobie udowodnić, że niczego się nie boi. Pozdrawiam :))) HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 @error_erros Może i tak było, bo poprzedniej nocy widziałem jak strzelał do butelek z procy jeszcze innym razem po nocnej ulewie wdrapał się i siedział na przydrożnym drzewie. Pozdrawiam :))) HJ
Leszczym Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2021 @Henryk_Jakowiec ekstra, cud malina puenta, głębsza taka, metaforyczna:)) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 4 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2021 @Leszczym Czasem pióro coś tam skrobnie i przekaże temat wenie ona spojrzy, akceptuje i poddaje mej ocenie ja zaś nie chcąc się narażać akceptuję wszelkie zmiany i udaję, że przeze mnie wiersz ten został napisany. Pozdrawiam :))) HJ
Rekomendowane odpowiedzi