Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Palindrom - (...) - 556 - dla NATALKI16

Henryk_Jakowiec

Rekomendowane odpowiedzi

@Henryk_Jakowiec Tak w 5 minut taki palindrom ułożysz? Czy trzeba dłużej? Pewnie z czasem nabiera się wprawy. Wiem, że są słowa Ada, oko, ma i inne, ale do takich trzeba mieć głowę. Podziwiam. Próbowałam raz przez pół godziny i to był ostatni raz. Coś nawet wyszło, ale to dla mnie droga przez mękę. Pozdr. Aha wyzwaniem byłoby chyba napisanie 3 strof po 4 wersy, oczywiście spójnych, z sensem. Czytałam, że byli tacy, nazwisk nie pamiętam :)

Edytowane przez Natalka16 (wyświetl historię edycji)

@Natalka16

W zależności od użytego słowa gdyż jedne łatwo układają się w ciąg wyrazów a inne gorzej lub wcale. Nieraz to i minuta za dużo na ułożenie krótkiego palindromu. Nie znam autorów. Tak długich palindromów nawet nie czytałem.

Pisanie wierszowanych rymowanek, palindromów czy też limeryków zawsze traktuję jako odskocznię od innych zajęć hobbistycznych. Lubię pisać i uważam, że nie robię tego najgorzej. Piszę bo lubię.

Moje hobby to na pierwszym miejscu filatelistyka i jej poświęcam sporo czasu. Mam jeszcze kilka innych zainteresowań hobbystycznych. Jest to rozległe więc o nich nie będę pisał.

Życzę dalszych sukcesów w zmaganiach ze słowem pisanym.

Pozdrawiam :)))

Henryk