Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Roma :-) Nie bój żaby, pociąg czasem powtarza trasę i jest ten sam konduktor.
    • Dzień budzi się pozorną ciszą Tylko wybrani ją usłyszą Ci którzy duszą wtulają się w powietrze   Zieleń trawy dźwiga się pierwsza Zaszeleści skrzydłami świerszcza I obmyje rosą stopy wychodzących   Tafla jeziora pluskiem pęka Niemrawo snuje się w piosenkach Fali co zaplątała się w tataraku   Głos wilgi przebił liście klonu I ukołysał serce komuś Kto o poranku chciał wyciszyć myśli
    • @Ridziu Nie wiem czy to dobra droga, ale policzyłem sylaby w mojej wersji. Wyszło tak:   Nade mną skier płomienie, 7 wśród nieba nocnej toni. 7 Spoczywam, wokół zieleń 7 i rosa na mej skroni. 7 Biją Miesiąca snopy, 7 światła przez liście gruszy. 7 Bije przez żeber stropy, 7 Serce, co mi się głuszy. 7 Weno mego żywota, 7 Ty co z gwiazdy nad gajem, 7 choć pragnę Cię to jeno.. 7 Spójrzmy na siebie nawzajem. 8 Na ziemskim tym padole, 7 dech więźnie mi w tchawicy, 7 gdy pragnę przybrać rolę, 7 żeglarza wśród mgławicy. 7
    • @andreas Witaj Andrzeju, chyba się przepoczwarzam, troszkę na biel, troszkę na prozę, jakąś hybrydą się staję. Chyba lubisz ogrodowe prace, mnie tak mocno przymuszali, że teraz wystarczą mi kwiatki w doniczce lub ba balkonie. Te z balkonu zdjęłam i tak, bo wiatr tam  harcuje jak na Łysej Górze i zabiera płatki kwiatom - to dla mnie nie ma sensu. Pozdrawiam wzajemnie :)
    • @FaLcorN a ja jeszcze taka nieogarnięta... mam nadzieję, że zdążę ;)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...