Arsis Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2021 … przenikam ściany opuszczonych pokoi… ― przekraczam granice czasu… Gdzieś tu i tam, milknące echo przeżytych chwil, ginącego głosu… Zamykam oczy i widzę burzę twoich włosów omiatających moją twarz… i widzę wciąż… Przetacza się u moich stóp lśniący nurt szemrzącej rzeki… Ryby opadają w głębiny srebrzystą płetwą… Jesteś tu, blisko… … daleko… Oddzielona ode mnie tysiącami minionych dni… Widzę ciebie w powiewającym szalu, z rękami w kieszeniach jesiennego płaszcza… Opierasz się o balustradę mostu, spoglądając w refleksy fal, które pełgają po bladości twojej twarzy… … poprawiasz kapelusz, stawiasz wysoko kołnierz… Chciałbym cię móc przytulić i powiedzieć, że jestem, lecz moje słowa są dla ciebie za ciche… … przerasta je bowiem gwar przechodzących ludzi, śmiechy rozbawionych dzieci… Przejmujący krzyk ― kołujących mew… (Włodzimierz Zastawniak, 2021-10-11) 2
Somalija Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2021 (edytowane) @Arsis Bardzo ładny wiersz, bardzo wzruszający i delikatny... Wiesz co to znaczy ryba w marzeniach u mężczyzny? Uważaj o czym śnisz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Edytowane 11 Października 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Arsis Opublikowano 11 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2021 (edytowane) @Somalija będę uważał, od tej chwili będę śnić wyłącznie o... pozdrawiam... a propos, ryba ma chyba wiele znaczeń... zatem, coś sobie wybiorę... Edytowane 11 Października 2021 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2021 @Arsis Ja ostatnio miałam bardzo piękne i wyraźne sny. Jeden z nich był niesamowity. Śniłam, że jestem w ciąży, tak około 5 miesiąca. Byłam wojowniczką, nosiłam suknię ze smoczej czarno-srebrnej skóry i przemierzałam świat w jakiejś misji...
Arsis Opublikowano 12 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2021 @Somalija wojowniczką, powiadasz? zatem masz coś wojowniczego, czy celne i trafne?... niemniej jednak drapieżne (choć tutaj zamiast smoka występuje wąż-kusiciel)... na pierwszy rzut ucha wyda ci się bardzo metalowe, ale to wirtuozeria... taki odmienny mój wizerunek... doktor jekyll i mister hyde?
Somalija Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2021 @Arsis Oooo, pierwsze minuty SUPER Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , przesłucham trochę, dziękuję .
Arsis Opublikowano 12 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2021 (edytowane) @Somalija tutaj atakują z kolei inne skrzydlate kusicielki... Edytowane 12 Października 2021 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2021 @Arsis Nie pobudzaj mojej wyobraźni Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , bo jutro muszę wcześnie wstać, a taki lot nawet we śnie, może być niebezpieczny .
Rekomendowane odpowiedzi