Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Migrena Ze szczenięcych (nomen omen)  lat została mi jeszcze w głowie piosenka, którą nagrałam sobie na kasetę magnetofonową z telewizji i słuchałam do znudzenia.    
    • @tie-break   Twój komentarz sprawił mi przyjemność :)   dziękuję.    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pięknie opowiedziana tęsknota.   Miałam w dzieciństwie Jedyną na Świecie Sabusię. To był cudowny, ufny, najłagodniejszy pies ze złotym serduchem (ech, psiara się odezwała... ;)   Jeśli ktoś potrafi kochać tak, jak uczy Hymn o Miłości...   Miłość cierpliwa jest,  łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie jest bezwstydna, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego;  nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą.  Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma.  Miłość nigdy nie ustaje   (św. Paweł)   ... to właśnie pies.
    • @Annna2 no tak. taki jest jego piękny odbiór w rodzinie. przyjaciel !!!   to nie świadczy o jego niezwykłości tylko o wspaniałości ludzi z którymi jest.   mój Migrena i mój Miś - dwa przyjaciele. też tęsknie.       @viola arvensis   to jest niesamowite, że Ty Wiolu, postrzegasz takiego draba jak ja o empatię :)   miło mi się zrobiło.   dzięki Wiolu.        
    • @Migrena "Boże dopomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies" Janusz Leon Wiśniewski   Ty masz taką empatię, że się nawet w zwierzaka umiesz wczuć i jeszcze o tym, jak mu jest, napisać poezję.   Niesamowitość.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...