Vaalon Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Uwierzyłem, że słowa są prawdą albo kłamstwem i że nie ma na świecie słów bezdomnych. Uwierzyłem, że więzy łączą a nie dzielą i że każdy ma swoją gwiazdę na niebie. Uwierzyłem, że przeszłość minęła na dobre i że mieszkamy w dniu dzisiejszym. Uwierzyłem, bo mówili mądrzejsi ode mnie, którzy dostrzegali rzeczy odległe zanim zdążyłem się im przyjrzeć. Uwierzyłem w dobro na świecie i przestałem wierzyć w siebie. I tylko w nocy mi szepce Mój stary kot Mruki pocieszenia. Patrzy na mnie swoim mdłym okiem Ogonem poświadcza fakty ostateczne Że nie ma racji innych niż własne I że nie można wierzyć Prawdom niepojętym. Ale co on tam wie, dla niego prawdą jest pełna miska, ciepły kąt i zła mucha. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
violetta Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 myślę, że koty są mądre, szukają rodzinę, która jest samotna, bo np. wyjechały dzieci, urosły, usamodzielniły się, a koty wtedy podchodzą pod dom i zostają w takim domu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaalon Opublikowano 2 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 @Piotr.Rosochacki Za powtórzenia nie przeproszę. Ale bez drugiego "że" wersy brzmią rzeczywiście lepiej. Dzięki za zwrócenie uwagi. @valeria Czy są mądre to raczej kwestia indywidualna. Ale na pewno są drogie mojemu sercu. I na pewno jeszcze nie raz się pojawią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Witam - udany wiersz - Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi