Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 Wesołe jest życie staruszka to slogan i ja jemu przeczę bo młodzi to sobie poradzą nad starcem musimy mieć pieczę. Tu wszystko zależy od wieku czym wyższy to więcej kłopotu bo parzyć już trzeba mu ziółka jak gdyby nie było kompotu. Ziemniaki koniecznie tłuczone masełkiem polane obficie ktoś z boku szyderczo wyszeptał ten staruch to klawe ma życie. Gdy trzeba to zmienią pampersa niekiedy to tylko raz dziennie nie dadzą mu pospać do woli cóż z tego, że czuje się sennie. Gdzie tutaj ta nutka wesoła od której ten wierszyk zacząłem nie powiem, bo ja jej nie jarzę szukałem ją nawet pod stołem. Pod stołem leżało zwierzątko a ściślej to był mały piesek bo dziadek się zachowywał jak wyrośnięty osesek. Na stole leżała ceratka na szyi mu wisiał śliniaczek bo dziadek przy stole tak jadał jak w chlewie maleńki prosiaczek. Jak zwykle dokoła naświnił co nie zjadł pod stół cichcem rzucił a idąc od stołu na tapczan fikusa w doniczce przewrócił. Ja czekam na jakiś eliksir by cofnął mnie do mej młodości a za to odstąpię bezpłatnie sklerozę, zawały, ból kości. 3
corival Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 @Henryk_Jakowiec Wyraźnie dzień marny nastał, a Henryk się źle coś obudził, bo miast rozweselać słowem, do smutnych wniosków pobudził. Przecinek w tytule chyba nie jest potrzebny. Pozdrawiam :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 @corival Przecinek, znak wieku starczego lecz inne mu miejsce przystoi niechcący się uniósł do góry a niech tam, niech sobie tam stoi. Melancholijne podejście dawką humoru być może jeżeli jedno i drugie tuż obok siebie położę. Pozdrawiam :))) HJ 1
corival Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 @Henryk_Jakowiec Humor to jednak podstawa, bo życie bywa, wiadomo, pokrętne, stąd cała zabawa, by uśmiech wyglądał znajomo. Pozdrawiam :)
[email protected] Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 @Henryk_Jakowiec 'Wesołe jest życie staruszka", byle nie brakło garnuszka na piwo, wyżerkę i szczanie, a dzień zaczynam ziewaniem. Miłego dnia staruszku.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 @corival Kiedy humor smutek zetrze to rzeźwiejsze jest powietrze żar przestaje parzyć w stopy i nie złoszczą nas roztopy. Pozdrawiam :))) HJ @[email protected] We mnie trochę więcej werwy mogę szczęką do konserwy przywrzeć i jak otwieraczem wnet otworzyć ją siekaczem. Mogę, choć to nie wypada rano pukać do sąsiada żeby miła sąsiadeczka mnie wpuściła do łóżeczka. Pozdrawiam :))) HJ 1
izabela799 Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 @Henryk_Jakowiec smutny obrazek starszego człowieka, ale tak często się zdarza, że w jesieni życia, która powinna nyć piękna zostajemy sami
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 @izabela799 Może znajdą się geniusze lub z kosmosu ktoś przyleci da pigułkę i po ptakach starzy się przemienią w dzieci. Pozdrawiam :))) HJ
corival Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 @Henryk_Jakowiec I weselsze dni i noce, kiedy radość w sercu bije, reumatyzm tak nie klekoce, przeciąg człeka nie zabije. Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 @corival Lecz czyhają jeszcze inne niezbadane zagrożenia, których dziś nie doświadczamy bo nie znamy ich z imienia. Radość w sercu nas podjudza i choć czyny to nie zbożne zaczynamy ku nim kroki delikatne i ostrożne. Pozdrawiam :))) HJ 1
corival Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 @Henryk_Jakowiec Czytam sobie u Henryka, radość radości nie równa: judzi, pomysły podtyka. Podstępna jakaś. Marudna. Pozdrawiam :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 22 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 @corival Już niebawem to się zmieni głucha cisza zapanuje i odejdzie z tego forum ktoś, kto na to zasługuje. Pozdrawiam :))) HJ
corival Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 @Henryk_Jakowiec Czyżbyś planował nas opuścić Henryku? Pozdrawiam :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 22 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 @corival Tak właśnie zamiaruję co prawda niechętnie ale jednak. W wierszu, który wkleję po 13.00 na swój sposób to przedstawię. Pozdrawiam :))) HJ 1
corival Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 @Henryk_Jakowiec Jak mus, to mus... cóż zrobić. Czekam wobec tego na ten wiersz. Pozdrawiam :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 22 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 @corival Mus to nie jest a podjęta decyzja może jest pochopna a może i adekwatna do sytuacji. Pozdrawiam :))) HJ
Rekomendowane odpowiedzi