Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Siny specjał


beta_b

Rekomendowane odpowiedzi

Czy po sinych grzybach cała będę sina?
Czy niebieskie myśli zakwitną mi w głowie?
Kto jada siniaki? (bo mam pomysł taki)
i najlepszy przepis jeszcze mi podpowie?!

 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Edytowane przez beta_b (wyświetl historię edycji)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@beta_b

 

Dawniej... ludzie jadali siniaki, jeśli nie mogli pójść do lasu na borowiki, podgrzybki, koźlaki, maślaki, kurki, gąski, opieńki, kanie... itd.

Siniaki rosły w rowach, między polami i drogami.

Nie są za bardzo zdrowe.

Wymagają umiejętnej obróbki termicznej.

Pieczarki rosły na łąkach.

Teraz pieczarki, borowiki, podgrzybki i kurki kupuje się w sklepach spożywczych - niektórzy pewnie w skupie -

albo aromatyczną grzybową mrożoną.

 

Pozdrawiam.

 

 

 

Edytowane przez Marianna_ (wyświetl historię edycji)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×
×
  • Dodaj nową pozycję...