Arsis Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2021 … przytulam się do ciebie, wchłaniam… ― niknę w całej twojej świetlistej jaskrawości… Została po tobie ― jedynie szaro-brunatna gleba… … lodowate piekło Nowej Ziemi… Rozpalone cząsteczki przeszywają na wskroś… Deformują i niszczą… … przebijają z piskliwym szmerem membrany bolących uszu… Z wykręconej spazmem przestrzeni wypływają widma, ukoronowane zrywami migotliwych słońc… Zagarniają wszystko w płonącym huraganie… * Otwieram ciężkie powieki, zbierając w kołyskę dłoni ziarenka piasku… Wokół, tylko bezkres szarego nieba, trupia biel śniegu… Przesypują mi się przez palce szczątki dawnego życia… … zmurszałe drewno rodzinnego domu… Zmrożony deszcz tworzy w kałużach kręgi… W martwych jeziorach ― spuchnięte, sine usta odbitych obłoków… … coś do mnie mówią, coś szepczą… … ― nie słyszę nic… (Włodzimierz Zastawniak, 2021-08-21) 3
Arsis Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2021 @Gosława cześć, reniu...
Gość Radosław Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Duży plus za klimat, z rozlokowanie słów w wersach. Przeczytałem wiersz kilka razy na głos. Według mnie Twoje zabiegi zdają egzamin. Czasem może zrezygnowalbym z niektórych słów np. Zamiast " trupów biel śniegu " , napisał "trupia biel" . I zdecydowanie zrezygnował z ostatniego zwrotu " nie słyszę nic" . Moim zdaniem ciągnie całą kompozycję w dół. Natomiast ogólne wrażenie ratuje detale. ;) Pozdrawiam.
Somalija Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 @Arsis mały dreszczowiec Ci wyszedł Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pozdrawiam .
Arsis Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 @Somalija dzień dobry... @Radosław dzięki za opinię, pozdrawiam...
Somalija Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 @Arsis Cześć, co porabiasz, ja siódmy raz oglądam serial Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Arsis Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) @Somalija zapętliła ci się kaseta video? wiem, wiem, to eksponat muzealny... magnetowidy, magnetofony... chociaż magnetofony można jeszcze kupić, np firm: yamaha, mistubishi, nakamichi, czy onkyo... to najlepsze na świecie klasyki... Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 @Arsis hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , nie oglądam po rocznej przerwie,,Teorię wielkiego podrywu", ale to jeszcze nic, za chwilę będzie ,,Allo, allo", to chyba piętnasty raz oglądam .
Arsis Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 @Somalija teorię wielkiego... - akurat lubię... allo, allo... - nie za bardzo...
Somalija Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 @Arsis dziś jest odcinek jak Sheldon odkrył syntezę ciężkiego pierwiastka i pomylił cm z m Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Arsis Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 @Somalija cm, m.... cokolwiek to znaczy... nie znam się, bom głupi... ale serial lubię... lubię jeszcze - dwie spłukane dziewczyny...
Somalija Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 @Arsis spłukane są niesamowite, też z 5 razy oglądałam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Rekomendowane odpowiedzi