Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 jedno spojrzenie puszczone wolno a już rozsądek nakrywa chwostem wśród rozpalonych świec głodnych oczu bóstwo najbardziej z wszystkich żarłoczne za brzuch wypchany słabością woli i czas złożony w oddechów sidłach z dreszczu utkane na oka mgnienie ciału ludzkiemu oddaje skrzydła gdy przełykamy gorycz kadzideł wracają myśli by w biel ołtarzy porzucić tlące się niedopałki ten sabat nie miał prawa się zdarzyć
GrumpyElf Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @error_erros Muszę tu jeszcze wrócić żeby zdołać więcej rozsupłać; póki co odebrałam nastrój - mroczny :)
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @GrumpyElf Znowu za bardzo zamotałem?... :(
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @Gosława Spoko, odrośnie ;> To jest wiersz o zakazanym pożądaniu przedstawionym jako bóstwo/demon przejmujący kontrolę nad rozsądkiem - po prostu. Ale Twoja interpretacja jest niepokojąco dopasowana ;>
corival Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @error_erros Ech... a ja czytałam i czytałam... Tak sobie myślę, że gdybyś nie podpowiedział, w życiu nie wpadłabym na to o co chodzi. Jakoś sens mi umykał skutecznie. Pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @corival Rozumiem. Przykro mi, że aż tak zjebałem. Mnie ten wiersz wydawał się zrozumiały.
corival Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @error_erros Dziwnym zbiegiem okoliczności autorowi zawsze to co pisze wydaje się jasne. Co do wiersza, pomijając umykający sens, wiersz sam w sobie, czyli styl utrzymałeś. I ten podoba mi się nieodmiennie. Pozdrawiam :)
Czarek Płatak Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Że wyrzuty sumienia? Lubię sabaty ;)
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @Czarek Płatak Istnieją dziesiątki powodów, dla których pożądanie może być niewłaściwe. Nie koniecznie skutkujących wyrzutami sumienia. Dzięki, Czarku, że chociaż Ty uznałeś, że wiersz zasługuje na serce. @corival Dobre i to. Dzięki.
Czarek Płatak Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zasługuje. Choćby z powodu tych dziesiątków powodów ;)
GrumpyElf Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @error_erros Tag, który potem dodałeś naprowadza na właściwe tory myślowe i kolejne przeczytanie zazębiło fajnie. Bez tej pomocy błądziłam jak dziecko we mgle, przyznaję. Choć nawet za sam klimat serce bym dała, nie biczuj się, mój drogi koleżko.
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @GrumpyElf Po komentarzach, nie tylko tutaj pod tym wierszem, widzę, że mam problem z konstuowaniem czytelnego przekazu. Nie pozostaje mi nic innego, jak nad tym pracować. Albo się załamać :]
GrumpyElf Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @error_erros Jedno nie przeszkadza drugiemu, a tak na serio to po prostu popracuj nad tym i nie wyolbrzymiaj tematu za bardzo. Piszesz świetnie!
corival Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2021 @error_erros Popracuj lepiej, nie ma co się załamywać :) Piszesz doskonale, lubię Cię czytać, tylko najwyraźniej przekombinujesz i w tekście giną słowa klucze, które by naprowadziły czytelnika na trop. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi