Asia Zofia Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2021 Słyszę chichot słońca Przez chmury Zaglądam za szczyty sosenGdzie rodzi się nieboCzuję jak serce podgrzewaSyrop mojej miłościDla wszystkich dzikości świataUlatuje ze mnie woń bzuDrgającego w skrzydłach pszczół
ais Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nadstawiłam ucha i chyba jestem głucha... 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2021 (edytowane) Pszczoły do bzu, to raczej specjalnie się nie garną. Poza tym, to dość karkołomna metafora o bzie drgającym w skrzydłach pszczół. No, chyba, że chodziło o bzykanie, ale tu już wchodzimy na takie poziomy poezji, że przestaję za nimi nadążać :). Pozdrawiam :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @ais, nigdy nie widziałaś uśmiechniętego słoneczka na dziecięcych rysunkach? Czasami musi też chichotać ;) Zdrowia i radości! :) Edytowane 28 Lipca 2021 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji)
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Super rada*. Najlepiej, to się w ogóle niczym nie przejmować i klepać babki z piasku. *ironia/sarkazm, żeby nie było niejasności.
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 (edytowane) "Cokolwiek napiszesz, zawsze znajdzie się ktoś, kto powie, że to do niczego, znajdą się tacy, którzy uznają to za takie sobie, ale i tacy, co to powiedzą, że to jest genialnie." Edytowane 29 Lipca 2021 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 1
ais Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uśmiechnięte słoneczko widziałam, ale chichoczącego nie słyszałam. Oby nie okazało się, że to nie śmiech słoneczka, a "piekielny chichot świata". :) 1
Rekomendowane odpowiedzi