Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @violetta a ........chodzi o płucka. A ja głupi zrozumiałem, że to moje dudki piękne i kochane. Szkoda, że zwymiotowałem...no nic, ale szkoda. Po co mnie straszysz. Ja już czasami sam się siebie boję. Najlepszy chlebek żytni na zakwasie, świeży, masełko i pomidorek. Bezpieczne jedzonko. "i nie dla nich devolaye i szampany i Szanghaje, i nie dla nich bal i ubaw ani Lala ani Buba".   A surowe ryby- prastary pokarm. Dzisiaj jedzą je amatorzy sushi czy innych dalekowschodnich wynalazków.
    • @jaś ja nie jadłam, to są płuca mięsne:) u mnie w pracy koleżanka je żołądki, ja bym w życiu tego nie przemknęła:) chyba, że bym była bardzo głodna i nic innego by nie było. Kiedyś ludzie na morzu, żeby przerwać jedli surowe ryby.  @jaś możliwe, ale to jest tyci, malutkie, krewetkę zjesz całą, może bez głowy, ja jem takie malutkie, tygrysie:)
    • Pierwszy obraz ukazuje ocean. Odnoszę wrażenie, że woda zatopi mnie i moją duszę.   Na drugim obrazie jest dzwon. Uszami metafizycznymi słyszę dzwonienie.   Otwiera się osobliwie okno i wpada wiatr… Dwa obrazy kołyszą się jednocześnie.          
    • @violetta z dudków ?????? Z najpiękniejszych ptaszków europy??????? O cholera. Nie wierzę. Na działce mam sadzawkę. W niej ryby, żaby czasem zaskroniec się przypląta. W stodole sąsiadów (jedynych jakich mam) zagnieździły się dudki. Jak ja się z nimi przekomarzałem. Ile żeśmy się że sobą nagadali. Cudowne dudki. A wy żeście je jedli ? Nie mogę. Idę zwymiotować.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...