Arsis Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 Wchodzę po prastarych schodach… Po bokach ― kamienny, wilgotny mur… Doskwiera zmęczonym płucom chłód… Jesień to? Nostalgiczny zmierzch… Wrony śpiewają do snu chrapliwą kołysankę… ― śpij, kochana… ― śpij… Kra… kra… … kraaa… Pulsująca cisza… … podmuchy wiatru rozwiewają pył… Padam na kolana… … nie mam siły dalej iść… Wybacz, nicości moja… … moja melancholio… Przede mną ― wielka, otwarta na oścież ― z kutego żelaza brama… … czuję cię blisko siebie, na wyciągniecie ręki… Milczysz wciąż… Rozpływasz się… … nie pozwalasz dotknąć… Nie ma ciebie… … jesteś… Wrastasz korzeniami w nadciągającą noc… … w atramentowo-siny dywan z chmur… Skrzypią ― poruszane przez nikogo ― zawiasy… … w ogromnym przeciągu, w kroplistym deszczu… ― samotności mroku… (Włodzimierz Zastawniak, 2021-07-23) 2
corival Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 @Arsis Ten wiersz podoba mi się nawet bardziej, niż inne Twoje, które dotąd poznałam. Niespodziewanie dotyka moich klimatów i mojej płaszczyzny wyobrażeń... Zdaję sobie sprawę, że troszkę nie na temat piszę, ale... Pozdrawiam :)
Arsis Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 @corival cześć, corival...napij się ze mną... 1
Somalija Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 @Arsis nie rozpijaj koleżanek na forum, bo dostaniesz bana... Niegrzeczny Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Arsis Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 (edytowane) @Somalija cześć, od ciebie go dostanę? a tak w ogóle, to skąd wiadomo czym chciałem poczęstować koleżankę? może wodą mineralną niegazowaną, tudzież oranżadą? Edytowane 23 Lipca 2021 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 @Arsis Wybacz to z zazdrości, bo inną częstujesz, a ja zostałam z tą robaczywą śliwką Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Arsis Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 @Somalija mało cię razy częstowałem? jak nie arbuzem, to lodami, jak nie lodami, to poziomkami etc...mogę cię jeszcze poczęstować ciemnym piwem, tudzież brandy, względnie wermutem... @Somalija no dobrze, postaram się o wino np. tokaj, bikaver, tudzież koniak... martel, może być? @Gosława cześć, renia...
Somalija Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 (edytowane) @Arsis poziomek nie było, a widzisz tak to jest kiedy ma się tyle koleżanek Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Za alkohol podziękuję, bo rano do pracy, później na plac zabaw a wieczorem nauka i nie ma kiedy nawet pomyśleć o tym. Zresztą ja tylko zimą troszeczkę piję na rozgrzewkę, latem to źle się śpi... Edytowane 23 Lipca 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Arsis Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 @Somalija nie było poziomek, nie było poziomek... masz całą paterę poziomek, jeżyn, borówek, pomarańczy, winogron, bananów, ananasów...
Somalija Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 @Arsis hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , jesteś niesamowity .
Arsis Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 @Somalija e, tam... są niesamowitsi... dodatkowo - z kaloryferem ala lewandowski...
Somalija Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 @Arsis to za całą paterę poziomek i innych owoców, ananasy to moje ulubione Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi