Arsis Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 Przytulam się do ścian pustego mieszkania… Noc rozświetlają jedynie zygzaki błyskawic… Szmer, szum… … samotność… Perlą się na szybach krople deszczu… Uderzają o blaszane parapety, niczym ziarenka suchego grochu… Chwieją się gałęzie… … drzewa… Przykładam ucho do chłodnego tynku, wyławiając odległe westchnienia i szepty… Wysublimowane konstrukcje zdań — wygłaszane nie wiadomo, przez kogo — i — do kogo… … wyczuwam pod drżącymi palcami — spajające wszystko ziarenka piasku… Próba kontaktu kończy się fiaskiem, albowiem dzieli nas — zbyt wielka otchłań czasu… W lustrze stojącego trema przesuwa się powoli — blade widmo mojego odbicia… Śledzące — każdy — mój krok… Zbudowane wyłącznie z cząstek antymaterii… … stworzenie na wpół żywe, na wpół — martwe… (Włodzimierz Zastawniak, 2021-07-12) 1
Somalija Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 (edytowane) @Arsis chciałbyś się zobaczyć z antyprotonami, antyelektronami ? Edytowane 12 Lipca 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Arsis Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 @Somalija wiem, że doszłoby wtedy do anihilacji... zobaczyłabyś mnie wtedy w niebie w wielkim rozbłysku...
Somalija Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 @Arsis w takim układzie będę czekać Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Arsis Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 @Somalija ćma teresa, uciekła mi perfidnie...
Somalija Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 @Somalija @Arsis hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , nie przejmuj się. Jak nie ta, to inna...
Rekomendowane odpowiedzi