<no właśnie tytułu nie ma, a powinien być>
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Życie to tylko chwila... .
Żalić się nie opyla,
potrzebuję efektu motyla,
gdy niedostatecznie zagrasz tryla,
a potem dasz dyla !
Jurorka 3+ nagryzmoliła,
pomyślisz sobie „bambaryła,
co się ledwie urodziła”.
Już wiesz, że Cię przeceniła
Nie będziesz sobie szczędziła
Ani se komplementy prawiła
Jak zwykle nauka z tego zawiła
...
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Robert Witold Gorzkowski Ten wiersz ma w sobie coś z sarmackiej gawędy - materię, ciężar, konkret historii, którą można dotknąć. Nie opowiada o przeszłości, ona tu po prostu jest- w panoplium, w perskim kobiercu, w grobach pod kaplicą. A napis na belce to osobny wiersz w wierszu. Finał z zamkniętym oknem i zwidami, które ustają, zamyka to wszystko z prawdziwą klasą. Piękna opowieść! -
Przez Alicja_Wysocka · Opublikowano
już słońce zaszło psy się uśpiły, on mnie dziś prosi na spacer. właśnie się stroję, plotę warkocze myślę, czy może co stracę? jużem gotowa kwadrans w godziny o naiwności, ty przebacz! chyba zgubiłam rachuby czasu to miał być spacer do nieba nie bujam w chmurach siedzę w fotelu, ubrana w płaszczu i butach. nie słychać żadnych anielskich chórów tylko to pianie koguta. -
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Trollformel Forma i treść zrosły się tu w jedno - wiersz sam się zacina tak jak płyta, o której mówi. Ta urwana składnia, te powroty - czuć w tym prawdziwe uwięzienie w tęsknocie. -
Przez Nata_Kruk · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Osobiście, nigdy mnie nie ciągnęło na.. Giewont.. tam tłok, jak w metrze. Na Kasprowym też, ale jest w miarę szeroko, wchodziłam na niego i schodziłam, kilka razy. Rysy.. byłam tylko raz, od strony polskiej, zejście 'do sąsiadów' i.. powrót. (cudowny szlak) Pięknie określiłeś.. to czas zdobywania.. "nieba", ale przede wszystkim.. siebie. Dziękuję Andrzej. @Berenika97... zdjęcia i filmy w "wypraw górskich" oglądam cyklicznie.... lubię to..:) bo to miła sprawa. Rób to także. Za czytanie oraz śladzik w okienku treści... Rober Witold Gorzkowski, Łukasz Jurczyk, PoeTka, Lena2, Rafael Marius, Andrzej Zajączkowski, Mirosław C. Marek Zak1. Lass Love, Ala Wysocka.. jazzkółka.. BARDZO Wam dziękuję.... sorry, bez małp.. to się dwa razy dłużej dziobie. Wszystkich Czytelników serdecznie pozdrawiam.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne
Rekomendowane odpowiedzi