Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Erotyk Nocny

Rekomendowane odpowiedzi

Zbyt silna nie jestem
ale potrafię utrzymać w swojej dłoni twoją rzęsę
i wspomnienie skroni
i gdy ud brakuje aby schronić twoją nagość
przed mym wstydem
moją bladość
naga idę
i przynosze nam wino.
Noc jak szampan sie chłodzi!
Jesteś głębiej niż myślisz
a noc za toba wchodzi....

Witam... Uważam, że wiersz początkowo jest chaotyczny jednak po krótkich przemysleniach mozna interpretować jego treść w różnoraki sposób... Podoba mi się ta elastyczność. POczątkowo myślałem, że jednak jest to wiersz związany z seksem. Myliłem się. Teraz, po krótkich przemysleniach dochodzę do wniosku, że tak nie jest. Ma on ukrytą w słowach jakiś "akcent", to "coś" dzięki czemu moge go porównywać z wieloma "kierunkami" życia codziennego...
Ogólnie podoba mi się... Daje do myślenia...
Pozdrawiam
Plauciusz [email protected]

..................
ta opinia nie jest moja tzn Natalii tylko kogoś kto niechcący zalogował się jako ja... no ale to skutki pierwszych kroczków nowego forum :) pozdrawiam
[sub]Tekst był edytowany przez natalia dnia 15-09-2003 11:31.[/sub]

..hmm....chyba zadna Kobieta nie jest zbyt silna..
..chociaz...hmm... w kazdym razie za taka slaba chcialaby pewnie uchodzic..:)..
...wiersz..hmm.. niezly ..
..qrcze ..tylko co ja poczulam?.. po raz pierwszy chyba nie potrafie skomentowac wiersza..:(..bede tu wracala go czytac ..
..moze kiedys mi sie uda...
..pozdrawiam..:)..

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Proszę przeczytać to kilka razy i zauważyć jak ten wers fatalnie werbluje w ustach. Schodzi Pani z "rrrrrrrrrr" na krótkie "sss" i dodaje twarde "T". Często spotykany błąd. Ba! Więcej - proszę sobie wyobrazić aktora, próbującego to powiedzieć *ładnie*...

Poza tym, co mógłbym powiedzieć? Przede wszystkim temat. Lepiej pisać 5 wierszy w ciągu roku, a w miarę oryginalnych, ciekawych, aniżeli klepać bezsensowanie w klawiaturę (patrz oyey). No cóż, na pewno chciała Pani wyrazić tym wierszem stan, w którym znalazła się. Ale to nie wszystko. Sam stan - refleksje nad spadającym "promieniem gniewu po ścianie". Trzeba coś więcej, czegoś przemyślanego... coś takiego, co napisałbym sprayem na murze i nie wstydziłbym się podpisać cytat Pani godłem. Ale co to ma być za cytat? Że cierpię? Że pragnę? Że żyję? Że zostałem wystruganym na człowieka? Że kochałem, ale już nie?
etc. Sama Pani widzi!:)

Kłaniam się.