Ten utwór został doceniony przez użytkowników. M.A.R.G.O.T Opublikowano 24 Maja 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 (edytowane) Biegniesz biegniesz ponad wszystko, nie oglądasz się za siebie. Fruwa forsa fruwa miłość, którą gwiazdą jesteś w niebie? Szybko mrugasz powiekami, każda klatka jak film nowy. Stop! Ten z muszli szum jak echo. Nie chcę perłą być w ciemności. Serce jak laleczka voodoo, powyrywam wszystkie igły. Lewą nogą pewnie wstałam. Może to promienie były? Po klawiszach fortepianu, biegam jak po swoich myślach. Jesteś weno? Nie rozczulaj. Czy mam skupiać się na zmysłach? Nie mam czasu. Śpij w szufladzie. Zegar jak koło fortuny. Która dłoń więc kręci światem? Może to kwestia natury. Raczej w tańcu odnajdź siebie, przecież piękno jest w prostocie. Spójrz jak rzeźbisz uczuciami, dwóch kochanków w złotym splocie. Teraz tony coraz szybsze, tak wyraźnie widzę słońce. Już nie tupię jak deszcz pada, rośnie trawa na mej łące. Spójrz jak motyl ten pod liściem, zwija skrzydła w pąk lotosu. W rytm melodii się wsłuchujesz. Jesteś panią swego losu. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 9 Października 2023 przez M.A.R.G.O.T (wyświetl historię edycji) 8
corival Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @M.A.R.G.O.T Jak dla mnie w całym wierszu czuć jakąś gorączkowość... może pośpiech, zabieganie. Równocześnie przed oczami mam różne widoki, obrazy, dźwięki, które tekst jakby podsuwa. Najbardziej jednak urzekła mnie ilustracja i płomienna panna... przepadam za mową ognia :) Wiersz świetny. Pozdrawiam :) 1
M.A.R.G.O.T Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @corival ach dzięki. O to mi chodziło, by uchwycić ruch swoich myśli. Pozdrawiam cieplutko :)
corival Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @M.A.R.G.O.T Gratulacje wobec tego. Osiągnęłaś cel :) 1
GrumpyElf Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @M.A.R.G.O.T Lubię Twoje długie wersy. Akompaniament rozedrganego smyczka, jak te skrzydła motyla. Jest w tym wierszu natłok emocji i zdarzeń, bogactwo życia, rozważania wrażliwej na uroki osoby, ale i twardo stąpającej obserwatorki. Super. 1
M.A.R.G.O.T Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @GrumpyElf dziękuję Ci bardzo. To miłe. Cieszę się, że poczułaś w tym wierszu to co ja czuję, że ujęłaś pięknie swoimi słowami moje Ja. Pozdrawiam cieplutko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Gość Franek K Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 Świetny tytuł i rytm wiersza. Trochę za dużo, jak dla mnie, tych "pereł w ciemności" i "złotych splotów", ale doceniam wysiłek i troskliwość w budowaniu wiersza. Tutaj bym ciut zmienił "zegar kołem jest fortuny - może kwestia to natury". Pod rozwagę. Pozdrawiam. F.K.
M.A.R.G.O.T Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @Franek K ach nic nie zmienię ale miło, że JESTEŚ. Pozdrawiam :)
[email protected] Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @M.A.R.G.O.T Tylko kto przygrywa, upaja oddechem, czas jak spolegliwy brat, Twoje loki czesze. Wyłuska też myśli z iskry wykrzesanej, później znika jak zjawa, nad samiuśkim ranem. Pozdrawiam Margot, jestem pełen podziwu. 1
M.A.R.G.O.T Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @[email protected] ach Grzegorzu jesteś :) Dziękuję
[email protected] Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @M.A.R.G.O.T Nie wyświetlało mi Twojego wiersza, nie wiem dlaczego, z Twojej strony go wziąłem. Miłego wieczoru.
M.A.R.G.O.T Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @[email protected] to zawsze patrz na moją stronę he he :)
[email protected] Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @M.A.R.G.O.T Rutyna Margot mnie zgubiła - mea culpa, chyba wybaczysz?
M.A.R.G.O.T Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @[email protected] za buziaczka wybaczę ;) 1
[email protected] Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @M.A.R.G.O.T A za serce? 1
Tomasz Kucina Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 Jesteś Margot dla mnie mistrzynią rytmu. Rymy też są. Dialog z weną. Wszystko co w duszy gra. Lubię klasyczne teksty. Konserwują warsztat artysty-liryka. Magiczna inwestycja w zmysłowość. Pozdrawiam. 2
M.A.R.G.O.T Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 @[email protected] :) @Tomasz Kucina to Tomaszu popieściłeś moją Duszę :) Dziękuję 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 Witaj - udane pisanie - Pozdr. uśmiechem. 1
M.A.R.G.O.T Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 @Waldemar_Talar_Talar dziękuję i pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi