Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

most przeszłości

Rekomendowane odpowiedzi

@[email protected] hahaha

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

, a myślałam, że  lubisz moje pisanie. 

Masz tu ściągawkę:  ,,przeźroczysta królowa" to wódka, ,,czarne naramienniki" to odznaczenia wojskowe tu przyznane  za pracę domową i przy dzieciach, ,,płacę sobą" - że  plka ma już choroby od ciągłej pracy przy dzieciach, pewnie też nerwicę.  Ostatnie dwa wersy to zwykłe marudzenie, że  musi być ojcem i matką. Na dzień matki sobie  napisałam, ale  nie ważne patrz co  mam. Tylko usiądź bo padniesz z zazdrości

@Somalija Jedna z czterech które chciałem mieć - A.Gieysztora dopiero co skończyłem, pisana w typowo naukowym języku zresztą tego się spodziewałem, czytam "Kochanki, księżne,królowe" - Iwony Kienzler. Muszę mieć pełen obraz mitologii Słowian,  a to wcale nie jest proste.

Kłaniam się pięknie.

@Somalija Do swoich wierszy załączaj - słownik ha ha ha!

@[email protected] @[email protected] z obrazem mitologii będzie ciężko, to kilka równoległych nurtów myślowych opartych na domysłach.  Generalnie jest przepaść między dokonaniami starożytnych z ciepłych części Europy a nami. Tam np. rzeźba z proporcjami ciała a u nas z tego czasu niezgrabne kamienie.

@[email protected] i nie  nabijaj się ze słowniczka, bo go specjalnie dla Ciebie napisałam. Zapomniałam jeszcze o tytule hmm, ,,most przeszłości " to ciężka konstrukcja, która łączy nadal...

Edytowane przez Somalija (wyświetl historię edycji)