Iwa-Iwa Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 Nie wchodzić do tej samej rzeki, Nie wybaczać sto razy tej samej osobie Żyć własnym życiem Zacząć podróżować Marzyć od nowa śnić po prostu Od nowa szczęśliwą być Zmienić nowe skrzydła W śród przyjaciół schronić się Lecz tych prawdziwych Iwa 2
Iwa-Iwa Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @Wojciech staram się ich nie robić z góry przepraszam
OloBolo Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @Iwa-Iwa wszyscy się staramy, nie każdemu wychodzi. proponuję nie przepraszać, poprawiać. pozdrawiam.
Iwa-Iwa Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @OloBolo Mam problem z ortografią tym razem komputer nie podkreślił, myślałam że nie ma błędów czy możesz mi je pokazać gdzie są?
OloBolo Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @Iwa-Iwa Iwa, sorry, sam mam problemy z pisaniem po polskiemu
Iwa-Iwa Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2021 @Dag hahaha dopiero wstałam i Twoje zdanie zrozumiałam tak że nie ma tej samej rzeki ogólnie że nie ma takiego zdania ani rzeki i coś tam jeszcze jak to człowiek, zaspany rozumie wszystko inaczej !!! dziękuję za komentarz :)
corival Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2021 @Iwa-Iwa Dołączę do Dag i powiem... cytując klasyków: wszystko płynie i nigdy nie wystąpisz do tej samej rzeki. Nie ma co się więc zapierać, że nie zamierzasz wejść do tej samej rzeki. I tak nie jesteś w stanie tego uczynić ;) Żyć własnym życiem... cóż Twojego życia nikt za Ciebie nie przeżyje. Popraw sobie to "wśród". Masz w tekście "w śród". Pozdrawiam :)
Iwa-Iwa Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2021 @corival W wierszu chodzi głównie o to że jest przysłowie dwa razy do tej samej rzeki nie wchodzę, czyli na czułe słówka i gesty do chłopaka byłego już nie nabiorę oki poprawię błędy dziękuję tylko się rozbudzę pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi