Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

<haiku>

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• "O polskim antysemityzmie mówi się tylko i wyłącznie dla pieniędzy..."   Profesor Norman Finkelstein 
    • dni od zawsze walczą z nocą deszcz obmywa mnie z kurzu słońce wyciąga ze mnie cień   zmieniają się dawne mapy ślepną drogi, giną granice   czasami jest tu tłoczno nadciągają gromadami wirują, ścierają, gnają z jednej strony na drugą jakby to miało znaczenie   potem wiatr szarpie nimi w przód, tył, ściera w pył rozrzuca w głuchą ciszę   na nowo podnosi, pcha obraca w kłęby i rwie   coś krzyknie nade mną czasem skłoni się obok zrosi cienką strużką   coś skubnie, coś uderzy roztrzaska się o mnie coś płonie, coś kończy zanim w ogóle zacznie   jestem głuchy na wrzaski ślepy na wściekłe marsze zbyt stary na strach za ciężki na ucieczkę   trwam tak od niepamięci wśród dziwnych zdarzeń ciężaru migających chwil   tylko oni zawsze wracają ciągle nowi, ale tacy sami przemykają polną drogą   przy starym kamieniu
    • Nota   dyplomatyczna do Ambasadora Izraela w Polsce:             Polska powinna pozostać neutralna w konflikcie w Strefie Gazy - uważa tak blisko trzy czwarte respondentów sondażu IBRiS dla "Rzeczpospolitej", a najmniejsze poparcie Polacy dają Izraelczykom - jest to efekt ataku na wolontariuszy World Central Kitchen.   Źródło: Rzeczpospolita    Żydzi nie mają żadnego prawa wypowiadać się na temat Polski - są w Polsce Persona Non Grata, otóż to:   - nie są zdolni do merytorycznej polemiki, - zakłamują historię, - non stop obrażają Polskę, - mają urojenia w sprawie tak zwanego antysemityzmu - Mossad zrobił im wodę z mózgu, - nie są żadnym pępkiem świata, - nie mają prawa przywłaszczać sobie tragedii holokaustu, nomen omen: holokaust po raz pierwszy został użyty wobec ludobójstwa na Ormianach przez Turków, - osobiste wspomnienia nie są żadnym źródłem historycznym, - tylko w Polsce groziła kara śmierci za ratowanie Żydów, - za uratowanie i utrzymanie jednego Żyda odpowiadało około trzydziestu Polaków, - Polacy to największa liczba wśród Sprawiedliwych Narodów Świata, - Żydzi są odpowiedzialni za prześladowanie i mordowanie Polaków w polskich mundurach wojskowych po zakończeniu Drugiej Wojny Światowej, - Żydzi są odpowiedzialni za konflikt wewnątrz Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej - słynna wojna Żydów i Chamów, - Żydzi nie mają prawa stosować zbiorowej odpowiedzialności - przerzucać własne winy na ludzi niewinnych, - powinni okazywać szacunek, pokorę i empatię Polakom, a nie: mieć postawy roszczeniowe, - powinni najpierw sprawdzać fakty historyczne - podczas Drugiej Wojny Światowej - cała Europa Zachodnia (deportacje do niemieckich obozów śmierci) i Wschodnia (pogromy) - prześladowała Żydów, prócz: Polski, - powinni natychmiast wydać zgodę na ekshumację w Jedwabnem,   kończąc: ludzie, którzy mają czyste sumienie - mają silny instynkt przetrwania i reagują oburzeniem na kłamstwa i nic dziwnego - toksyczne emocje są po stronie Żydów i Izraelczyków - jest to najbardziej szowinistyczny i rasistowski naród na świecie, patrz: gwiazda Dawida jako symbol religijny na fladze sakralno-świeckiego Izraela.   Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór - Pułkownik Tajnego Ruchu Oporu 
    • Klimat zimy zachowany, czuć jej powiew, ale drzewa chyba ja lubią, bo odpoczywają, niemniej ostatnia strofa bardzo ładna  Kredens pozdrawia 
    • Ja na szczęście nie posiadam karty, a więc i żadnego debetu. Fajny tekst. Pozdrawiam.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...