Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Anna_Sendor Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 ubita spojrzeniami jak tłuczkiem droga gdzie co dzień od nowa wszystko po staremu domy stojące plecami do moich powrotów każdy zawsze pod swoim numerem i ja idąca pod prąd do siebie wracającej niewiele zmian poza tym że płot co kierunek marszu przedrzeźnia przerosłam i nogi jak coraz bardziej znudzone wahadła 12
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @Anna_Sendor Stagnacja wyrażona ruchem - bardzo fajna przewrotność. Podoba mi się!
[email protected] Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @Anna_Sendor Obróciłaś drogę na nice- wszystko na opak liczę. Pozdrawiam Aniu, droga niby nudna, ale codziennie inna.
corival Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @Anna_Sendor Mija czas, droga niby ta sama, a domy jakby niższe, a płot też jakby się skurczył :) Podoba mi się takie spojrzenie. Pozdrawiam :) 1
Anna_Sendor Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) @Dag Bardzo Ci dziękuję - lubię czytać Twoje komentarze, bo dokładnie pokazujesz Swoją perspektywę - to jest bardzo ciekawe dla mnie i wartościowe. Udanego dnia:) @corival Ja również pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny:). @[email protected] Również pozdrawiam. No właśnie - ta codzienna rutyna to większość naszego życia. Ja w niej upatruję największej tajemnicy. Najbardziej niezwykłe mamy na wyciągnięcie ręki. @error_erros Ciekawie to ująłeś. I to jest właśnie fajne w pokazywaniu własnych wierszy innym - powiedzą Ci o twoim tekście coś, co samo nie przyszłoby ci do głowy. Dzięki i pozdrawiam. Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez Anna_Sendor (wyświetl historię edycji)
Lahaj Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @Anna_Sendor skojarzyło mi się z wierszem życia Mariusza Szczygła Violi Fisherovej Za chwilę wyjdę z cienia kasztanów i ptasiego śpiewu pójdę nagrzanym asfaltem w dół do zakrętu skąd się zobaczę jak patrzę w cieniu kasztanów na siebie idącą w kapeluszu po czarnym asfalcie skąd widzę siebie jak tuż za zakrętem znikam sobie na zawsze z oczu a szczególnie po przeczytaniu tego fragmentu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam:-)
Anna_Sendor Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @Lahaj Serdeczne dzięki za pokazanie tego wiersza - nie znałam. I to pokazuje, że ludzie mimo różnic, mają w głowie wspólny mianownik. Pozdrawiam:). 1
Nata_Kruk Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poza tym, super wiersz. Pozdrawiam.
Anna_Sendor Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 @Nata_Kruk Dziękuję bardzo za odwiedziny i komentarz:). Przemyślę sugestię, dzięki serdeczne. 1
Gość Radosław Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 Czytam z przyjemnością. Uśmiecham się do wersów i zamyślam na przemian. Bardzo ujmujący wiersz. Nasycony, ale nie przesycony znaczeniami do odkrycia. Tak się zastanawiam... Jesteś fanką W. Szymborskiej? > "Gdzie co dzień od nowa wszystko po staremu" - świetne . Pozdrawiam
Anna_Sendor Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @Radosław W punkt:). Wierną fanką od 12. roku życia:). Rozumiem, że to „widać” :D Serdeczne dzięki za komentarz.
Gość Radosław Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @Anna_Sendor Tak mi przeleciało skojarzenie. Wiersz uważam za bardzo przemyślany. Spokojnie do papierowej publikacji.
Anna_Sendor Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 Bardzo dziękuję :). Pracuję nad „materiałem”, ale jeszcze kilka tekstów do dopracowania. W wakacje mam zamiar się sprężyć:). Dobrej nocy.
Rekomendowane odpowiedzi