siachna Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Przerażenie zacisnęło pętlę na mojej szyi I nic nie jest w stanie podnieść noża (ty pij) który leży opodal jedna w domu jestem w otchłani samotności żebrać o miłość nie chcę i nie chcę litości żeby nie mówić - piszę żeby nie słuchać - milczę brudna moja karta jak w tym wieku każda przyszłość z rąk wypadła mi nie znoszę ciężaru ciszy nikt nie usłyszy drgawek majakow trzęsę się z zimna czy ze strachu nie patrzę w oczy domowych luster tylko koty się zdziwią że miski puste 27.04.2021 r. 5
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Samotność potrafi przerażać i jest smutna pozdrawiam 1
corival Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @siachna Skoro są koty, to nie ma samotności. Wiem, wiem, to nie jest popularny pogląd :) Pozdrawiam :) 2
siachna Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @wojciech ugrzęzłam w tej tematyce. @Marcin Krzysica jest nieznośna w pewnych chwilach @corival chociaż tyle, jest ciepłe futerko, w które można się wtulić. 1
corival Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @siachna Można też porozmawiać... wbrew pozorom zwierzęta sporo wyczuwają. Niekiedy zdarza im się odpowiedzieć, pocieszyć. Pozdrawiam :) 3
siachna Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @corival prawda, a moje są z tych gadatliwych właśnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nata_Kruk Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Smutna, przygnębiająca treść, aż coś ściska w klatce... Początek bardziej 'biały', a potem lekko rymujesz... można i tak, wola Autorki. Są koty w domu i szkoda ich, bo miski puste, ale mnie bardziej żal 'bohaterki' i piszę to całkiem serio. Na pewno pokombinowałabym z wersyfikacją, żeby przy okazji rozbić trochę. Ty nie musisz... :) Puenta spina się z tytułem, dobry zabieg. 1
siachna Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @Nata_Kruk bardzo dziękuję za analizę. Zazwyczaj rozbijam strofy w jakiś sposób. Ale tu tak potrzebowałam. Chaotycznie.
Rekomendowane odpowiedzi