Noriko Opublikowano 1 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 padający śnieg po drugiej stronie drogi nie widać ludzi
aneta michelucci Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 "nie widać ludzi" , a tak w ogóle, są tam ludzie ? Mnie nie pasuje, ale pewnie [jak zwykle] się mylę . aneta
Piotr_Mogri Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Skoro nie widać to skąd wiadomo, że tam są ludzie? pozdrawiam Piotr
Noriko Opublikowano 1 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Macie racje, nie wiadomo czy są. Nie widać ich, więc równie dobrze może nie być nikogo... Taki mały eksperyment, tak jak z "muchą". Pewna obserwacja mnie zainspirowała. Może znajdę alternatywne wyrażenie tego samego. Dziękuję za komentarze. Pozdrawiam
aneta michelucci Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 A może to być pytanie ? padający śnieg po drugiej stronie drogi - czy są tam ludzie ?
Juliusz Wnorowski Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może tak (nie mowie, ze lepiej): padający śnieg po drugiej stronie drogi niknący ludzie pozdrawiam jul
Noriko Opublikowano 2 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Obydwie Wasze wersje są dobre, jednak nie do końca to chciałam wyrazić. Zależało mi raczej nad samym zastanowieniem czy ludzi tam nie ma, czy może tylko ich nie widać, czy jeśli ich nie widać to jest to spowodowane gęsto padającym śniegiem i czy w ogóle ta druga strona drogi istnieje... Czy to w ogóle jest do ukazania w takim krótkim utworze? Może jest, tylko ciągle nie mogę na to wpaść. A pewnie to okaże się takie proste... Dzięki za podpowiedzi, jak coś by Wam jeszcze przyszło do głowy to napiszcie, może uda mi się to ująć;) Pozdrawiam
ot i anka Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 o co wam chodzi? nie widać ludzi bo sa albo ich nie ma a jak nie ma to tez ich nie widac>!
Rekomendowane odpowiedzi