Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Palindrom - (...) - 496

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Szanowny Panie, Pan pozwoli, że przytoczę słowa, którymi większość z nas kieruje się  publikując na różnych portalach:   "Prawdą jest, że pewne naprawdę dobre limeryki nie stosują się do podanych przez nas prawideł. Czasem dlatego, że twórcy nie przykładają tak wielkiej wagi do niektórych z nich (w publikowanych współcześnie polskich limerykach dość często łamana jest na przykład zasada skrócenia wersów trzeciego i czwartego o stopę). Czasem jednak autorzy 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

, wprowadzając przez to dodatkowy efekt komizmu.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

️A przecież w końcu o to chodzi, żeby się pośmiać, nieprawdaż?"️   Zatem piszmy, śmiejmy się i nie wymagajmy cudów, które zdarzają się w bajkach. Jestem wdzięczna za zainteresowanie moimi bazgrołkami, ale nie stanowię dla nikogo konkurencji oraz nie zamierzam brać udziału w wyścigu o jakąkolwiek nagrodę.   Czuję się posiniaczona po Twoich komentarzach, ale widać taki masz styl Szanowny Bronisławie.  Życzę Zdrowia i przede wszystkim Uśmiechu :)   Z wyrazami szacunku piąteprzezdziesiąte       @MIROSŁAW C. Dziękuję.  
    • jedni na wzór    inni na podobieństwo   

@Klip Dzięki. Zastanawiałem się początkowo nad inną wersją:   Raz alpinista z Jastrzębiej Góry, który wybredny nie był z natury, powiedział lasce, raczej dość płaskiej, że lubi tylko szczyty i góry.   Pozdrawiam.  

... ja, już wiem, że możesz, nieraz nawet trzeba, bo czasem jakiś byczek się może zdarzyć. (nie, że tu, jw.) Masz w okienku treści, górny prawy róg.. kropeczki.. klik i pojawi się edytuj.. nanosisz co chcesz i dajesz.. zapisz. Ok.. dzięki za odzew na pytanie... :) @Roma ... przyjmuję do wiadomości, że celowo bez "się", jednak... to, jw. nie 'gra'... wg mnie, poprawniej by brzmiało... (..) kawą, papierosem... a potem znajdujemy to (kawa, papieros) gdzieś, gdzie nas jeszcze nie było. Wtrącenie.. "w którym".. w tym miejscu, wydaje mi się błędne. Pomyśl na spokojnie.. tu nikt nikogo nie goni. Spokojnej nocy.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...