Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
ostatnia litera
analfabetyzmu
owianego
w uciekające z wiatrem
myśli,
logika zacierająca
swoje granice
ku wieczności
gnające
z westchnieniem ostatniego
wzlotu płuc
na wysokość tego
czemu można tylko podołać
dolina
litera spięcia par
jak bez wiązek
przeciek
ku nowemu życiu
braku tchnienia
by żyć
tu i teraz
na tę chwilę jedną
szczyt
i ta która łączy te dni
ona równiną jest
łączącą w pary
życie i śmierć
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez brt · Opublikowano
Szedł drogą cienia w rytm cierpienia zasłaniał czernią kolory od promieni słońca był odosobniony Szedł cień drogą w mroku ubrany w czerni otchłań Nie zna słońca i świata w kolorach Zawsze jest z nami czy może jednak nie cień tylko gdy światło oświetla ciebie jego ją ich tych tamtych i mnie czy cień rzuca cień czy za cieniem też ciągnie się jakiś cień niewidzialny okiem jak ludz kie czy w cieniu cienia może być jakieś życie i szansa by jak róża wyrosła ubrana w sztuķę ciuchem poezja lub obraz wiersz albo książka muzyka piosnka cień przy tobie wytrwale krok za krokiem zmierza jak się pozbyć cienia gdy umierasz to go już nje ma gdy przysypie trumnę ziemia gdy popioly zapakują w urnę a cień został sam tam i kogo innego stalkuje wiecznie idąc z nim krok za krokiem dzień po dniu cieniu mój mój prześladowco czy ty byt swój zawdzięczasz ciemnym mrokom czy to słońca zasługa że jesteś tutaj dzisiaj jak wczoraj jak obyś dożył jutra i przekonał się że żyjesz gdy twój cień jest tutaj jak będzie aż urna aż trumna aż dusza wywedruje z tego opakowania ze skóry wers który by poruszył by mógł się zdarzyć zajęty głupotą własną ośmielam się marzyć czyż marzenia jednak nie są od tego by się nie spełniać by mogły trwać jak nadzieja w nas żywa choćby dusza martwa to zdarza się pływać w myślach wśród rzeki miodu i mleka pełnej bujanie w obłokach zupełnie i niebieskie migdały jak oczy które na popiół zszarzały z latami wypalone paczki papierosów blizny jak znaczki karma znajdzie sposób wypite flaszki kibel zarzygany o czym to ja aha -
Przez Achilles_Rasti · Opublikowano
@Nata_Kruk Dzięki. Ten wers miał właśnie nie domykać. -
Przez FaLcorN · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Kornel to nie Twoja liga, dlatego tracisz czas pod tym wierszem. -
Przez LessLove · Opublikowano
@KOBIETA To jest cesja, nie obsesja i nie moja. Zachowujecie się normalnie, jak na... sytuacjęZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Dobranoc.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne