zyzy52 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 Panie Marszałku Sejmowy. Zwracam się z takim wnioskiem, by stworzyć etat nowy dla laski marszałkowskiej. Gdy brać sejmowa w ferworze, a poseł spokój utraci, ta laska niech Panu pomoże porządek wprowadzić wśród braci. I na mównicy, gdy który w głupocie się zapamięta, to złap Pan za lagę i z góry potraktuj nią delikwenta. Gdy poseł z wyborców dworuje, a naród cierpi niewinnie, ta laska niech trochę pracuje, niech z boku nie stoi bezczynnie. 3
Gość Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @zyzy52 a już myślałam, że chodzi o dodatkowy etat dla jakiejś fajnej laski, znajomej marszałka, która byłaby oficjalnie finansowana ze skarbu państwa ;) Ale jednak Twoja propozycja praktyczniejsza ;)
Gość Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @zyzy52 Jestem już potwornie zmęczony wszelką publicystyką, żartami z polityki itd... Ale mam przynajmniej szczęście, że gdy już trafiłem na wiersz "polityczny", to on przynajmniej jest fajny :D
Oskar Marciniak Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @zyzy52 Wszedłem, spodziewając się czegoś pochwalnego o Piłsudskim, wyszedłem rozbawiony i uśmiechnięty. Choć pod pomysłem mógłbym się podpisać i na poważnie 1
Gość Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @zyzy52 ... dziś mamy marszałkinię* (tą to uwagę czynię), co sama mniejsza od laski .. Jak więc uciszyć ma wrzaski?!! 1
zyzy52 Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @Vanilla No nie, nie znam innych lasek panów marszałków, jak tylko tę jedną, najszczuplejszą. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdrawiam :-) @error_erros Dziękuję. Też lubię Twoje wiersze. Pozdrówki :-) @Oskar Marciniak Dziękuję, lecz do przemocy nie namawiam Pozdrawiam :-) @bronmus45 Współczuję kobiecinie Dziękuję i pozdrawiam :-)
jan_komułzykant Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @zyzy52 marszałek pożytek ma z laski dość marny choć mógłby dać wycisk czym znosi lewicy niełaski zaś z łaski nie doznał prawicy ;) 1
zyzy52 Opublikowano 12 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 @jan_komułzykant Bo marszałek to nie cysorz co to mieć miał klawe życie, dużo zdrowia czasem trzeba, by sejm działał przyzwoicie. Pozdrawiam pięknie :-) 1
Rekomendowane odpowiedzi